Oglasili se Milorad i Igor Dodik: Bože moj, opet je kriv što je spomenuo da je Srpska…

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine izviždan je tokom održavanja govora na otvaranju EYOF-a na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu, a o svemu se oglasio njegov sin Igor Dodik, inače generalni menadžer Košarkaškog kluba Igokea.

– U nimalo prijatnom ambijentu, stoički održati jako dobar i u pomirljivim tonovima govor kako i dolikuje otvaranju ovakve sportske manifestacije… Ali, Bože moj, opet je kriv što je pomenuo da je Srpska izdvojila sredstva u Jahorinu… Živi i zdravi bili, napisao je Igor Dodik.

A, Dodik je danas u Beču rekao da je imao obavezu da se obrati na otvaranju EJOF-a u Sarajevu, te da nije rekao ili učinio nešto što bi predstavljalo razlog za nezadovoljstvo i zviždanje tokom obraćanja.

– Bilo je mnogo aplauza i mnogo zviždanja. Ja sam primijetio aplauz upućen `kosovskoj delegaciji` i zvižduk upućen Srbiji – rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da je EJOF zajednička manifestacija i izrazio želju da Festival protekne u najboljoj atmosferi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79