Oglasili se iz Granične policije BiH: “Ministarstvo vanjskih poslova BiH je najavilo dolazak”

Granična policija Bosne i Hercegovine odgovorila je za Faktor kako je delegacija iz Srbije, uključujući pripadnike Vojske Srbije koji su za vikend “paradirali” u Prijedoru i Bratuncu, ušla u Bosnu i Hercegovinu.

– Obavještavamo Vas da je Ambasada Republike Srbije verbalnom notom, 5. jula 2024. godine, obavijestila Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da će delegacije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, studenti i kadeti Kriminalističko-policijskog univerziteta i Vojne akademije iz Beograda, predstavnici Ministarstva odbrane i vojske Srbije posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je najavilo dolazak i, o navedenom, obavijestilo sve nadležne i relevantne institucije, između ostalog i Graničnu policiju BiH – naveli su iz Granične policije BiH, nakon što su pojedini mediji objavili da nisu dobili niti trebali dobiti odobrenje.

Konaković se prvi put oglasio o Vojsci Srbije u BiH: Nisam bio dužan da obavijestim Predsjedništvo

@crnahronikaofficialVojske Srbije održala svečani defile kroz Prijedor♬ original sound – crnahronikaofficial

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79