Oglasili se iz Granične policije nakon incidenta koji se desio u blizini granice BiH i Hrvatske

Osamnaest osoba za koje se sumnja da su migranati povrijeđeno je sinoć u incidentu koji se desio u blizini granice Bosne i Hercegovine i Hrvatske na području Unsko-sanskog kantona.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK potvrdili su nam kako se desio incident, a povrijeđeni su u pratnji pripadnika Granične policije BiH primljeni u Dom zdravlja Velika Kladuša.

– Ne mogu potvrditi detalje incidenta s obzirom na to da su kolege iz Granične policija BiH zatekle te osobe u blizini granice. Oni su ih odvezli u Dom zdravlja gdje su im sanirane povrede – izjavio je ranije Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

– U vezi događaja na granici Bosne i Hercegovine, na području Velike Kladuše, upoznato je Tužilaštvo BiH. Granična policija poduzima mjere i radnje pod nadležnošću Tužilaštva BiH, u skladu s čim su informacije u nadležnosti Tužilaštva BiH – saopćeno je iz Granične policije BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79