Oglasili se iz Granične policije o nelegalnom ulasku konja u BiH: Službenici GP uzeli mito

Oglasili se iz Granične policije o nelegalnom ulasku konja u BiH: Službenici GP uzeli mito


Povodom teksta kojeg smo prenijeli na našem portalu kako se “granična policija BiH se bori protiv ilegalnih migracija konja” stigla je reakcija iz ove policijske agencije.

Iz GP BiH potvrđuju da su u rejonu Višegrada ušla dva arapska konja sa teritorije Republike Srbije na teritorij Bosne i Hercegovine nakon čega su prijavljena dva služenika, GP BiH i UIO BiH da su uzeli mito.

“U proteklom vremenskom periodu policijski službenici Centralnog istražnog ureda GPBiH su Tužilaštvu BiH dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu počinjenom od strane policijskih službenika Jedinice granične policije Višegrad i službenika Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje BiH koji su omogućili nezakonit uvoz dva živa, arapska konja, sa teritorije Republike Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine, čime su počinili krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. KZBiH i Primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. KZBiH. Napominjemo da je u predmetnom događaju utvrđeno da su ovlaštena službena lica, koristeći svoj službeni položaj, zahtjevala i primila novčani dar u iznosu od 300 eura”, saopćeno je.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija