Oglasili se iz Green oil-a: “Nemamo nikakav aranžman sa KJKP “RAD”

Naime, Green Oil d.o.o. Sarajevo apsolutno nema nikakav “aranžman” niti potpisan Ugovor sa KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo, niti je u prethodnom periodu imao sklopljen  “aranžman” niti Ugovor koji se tiče nabavke dizel goriva za potrebe KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo.

Nakon KJKP Rad i Hitna pomoć nabavlja gorivo u firmi koja ima samo jednu pumpu u Sarajevu

Kao potencijalni ponuđač u postupku javne nabavke dizel goriva za potrebe KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo, 21.04.2022. godine obavješteni smo ,a kao i svaki drugi potencijalni ponuđač koji je preuzeo tendersku dokumentaciju sa portala javnih nabavki da je postupak nabavke dizel goriva za potrebe KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo obustavljen, do donošenja rješenja od strane Ureda za razmatranje žalbi.

Nadalje, shodno Obavještenju o nabavci  broj 39-1-1-47-3-14/21 objavljenom na portalu javnih nabavki 10.9.2021. godine, Green Oil d.o.o. Sarajevo je učestvovao u postupku javne nabavke roba (Eurodizel 5+adblue I premium BMB 95) a kojeg provodi ugovorni organ JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, ispunio sve uslove koje je postavio ugovorni organ u tenderskoj dokumentaciji, te je nakon provedenog postupka odabran kao najpovoljniji ponuđač.

Obzirom da je sjedište ugovornog organa JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u ul. Kolodvorska br. 14, 71 000 Sarajevo, u kojem su parkirana skoro sva vozila u upotrebi navedenog, a benzinska pumpa Green Oil d.o.o. Sarajevo se nalazi u ul. Marka Marulića br. 4, 71 000 Sarajevo, udaljena od sjedišta ugovornog organa svega 650 metara (šeststotinaipedeset metara), netačan je i navod da je vozni park znatno usporen i osakaćen odabirom dobavljača Green Oil d.o.o. Sarajevo.

Green Oil d.o.o. Sarajevo, svojom ponudom u navedenom postupku javne nabavke, kako smo naveli je bio kvalifikovan da učestvuje u istom, te je nakon sprovedenog postupka u kojem je učestvovalo još ponuđača odabran kao najpovoljniji ponuđač, što znači da je potpisan ugovor sa ponuđačem koji je nakon provedenog postupka i e-aukcije ponudio najjeftiniju ponudu, te shodno tome donosi uštede u budžetu ove ustanove.

Moramo napomenuti da je “Green oil” d.o.o. preduzeće koje je osnovano 16.06.2003.godine i posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine. Osnovna djelatnost naše firme je trgovina naftom i naftnim derivatima.

“Green oil” d.o.o. na tržište BiH plasira goriva, ulja i maziva koji odgovaraju najvišim evropskim standardima kvalitete i zaštite okoliša. Postao je stabilan partner najvećim preduzećima u BiH, zahvaljujući kvalitetu robe i stručnosti u poslovanju.

Preduzeće je kadrovski i tehnički osposobljeno za promet nafte i svih vrsta naftnih derivata, kako u veleprodaji tako i u maloprodaji. Imajući u vidu obim poslovanja, kompanija je likvidna i uredno servisira sva potraživanja u skladu sa svojim ugovornim obavezama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79