Oglasili se iz Hankom Turs d.o.o.: Na autobusu se desio defekt, snimljen je na putu za servis

Nakon što je Tuzlanski portal objavio video na kojem se vidi tehnički neispravan autobus koji je vozio na relaciji Tuzla-Kalesija, oglasili su se i iz firme koja je vlasnik autobusa.

Oni su pojasnili šta se zapravo dogodilo, a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

– Poštovani obraćam Vam se u ime Hankom Turs d.o.o. Kalesija. Ukoliko malo bolje pogledate današnji snimak vidjet ćete da su na autobusu uključeni pokazivači pravca koji signaliziraju da je vozilo bez putnika i da se vozila koja su ispred i iza istog kreću sa povećanom opreznošću a na istom vozilu danas desio se defekt u vidu stradanja vazdušnog jastuka koji je potrošni materijal i isti ukoliko strada vozilo ima uredan sistem kočenja i sistem upravljanja i kao takav može doći u radionicu na servis i zamjenu istog. Drugi naš autobus je preuzeo putnike poslije nastanka defekta i prevezao ih do Tuzle, navodi se u saopštenju kojeg potpisuje Rizvić Mersudin, Direktor Hankom Tursa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79