Oglasili se iz kluba o tuči mladih fudbalera: Čekamo policijski izvještaj

Opća tučnjava na utakmici nogometnih klubova Bosna i Olimpik, u okviru Federalne nogometne lige za juniore, i danas je jedna od top tema u bh. fudbalskim krugovima.

Uskoro ćemo se oglasiti

– Uskoro, kad sagledamo sve okolnosti i činjenice, oglasit ćemo se kao klub, rekao je koordinator omladinskog pogona Olimpika Samir Mekić u razgovoru za “Avaz“, te dodao:

– Nisam bio na spornoj utakmici u Visokom, jer sam bio uz prve juniore u Omladinskoj premijer ligi… Prema tome, ne mogu vam puno toga kazati – znam samo ono što sam čuo, “rekla-kazala”.

Navodno, općoj tučnjavi su prethodile psovke koje su s tribina upućivane igračima. Potom je došlo do prepirke roditelja, a onda i fizičkog obračuna, u koji su se uključili i mladi igrači.

Masovna tuča na juniorskoj utakmici u Visokom: Povrijeđeno više osoba

Zvanični izvještaji

– Navodno, sve se brzo dogodilo, tako da – kako sam saznao u razgovoru sa našim i trenerima iz Visokog, nije bilo moguće reagovati i spriječiti tučnjavu. E sad, šta je tačno bilo… U svakom slučaju, mi ćemo – kao klub, pokušati utvrditi sve činjence. Tražit ćemo – zvanično, izjave svih aktera. Moramo reagovati i naravno sankcionisati vinovnike, ne možemo pustiti to tek tako.

Stav kluba je da mora biti reda i discipline, to je sigurno. Bez toga nema ništa, bez obzira o kome se radi. No, dok ne dobijem zvanični izvještaj ili izvještaje, ne želim ništa prejudicirati. Od naših trenera i predstavnika sam već tražio zvanične, pisane izjave. Znate kako, iz Visokog govore: Krivi su tvoji roditelji. S druge strane, svi ovi moji govore da su krivi ovi iz Visokog, jer je sve navodno počelo od psovanje našim igračima… Postoji policijski izvještaj, čekam da mi ga pošalju, pa ćemo znati u kojem pravcu da idemo. Policija je uzimala izjave od roditelja i igrača… A sad da lupam, ovaj počeo, ovaj uradio ovo, neću i ne smijem. Neću ni načiju stranu, postim, ne bih se ogriješio ni za šta – zaključio je Mekić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79