Oglasili se iz kompanije Semić za CH: “Radnica je uredno prijavljena. Traume još uvijek svježe i bolne”

Nakon nesreće u kojoj je mlada 27-godišnja djevojka iz Bihaća nažalost izgubila ruku, oglasili su se za portal Crna-Hronika iz kompanije Semić.

Poštovani ovim putem se javljamo povodom teksta koji ste objavili na Vašem portalu a koji uključuje i dio objave prvobitno postavljane od strane portala “Bihać i Bišćani – Sve dobro i loše u našem gradu” a koji prije svega sadrži lažne i netačne informacije o samom slučaju a zatim i stvara pogrešnu i lažnu sliku o nama kao društveno odgovornoj kompaniji.

Obzirom da Vi kao ozbiljan javni portal prilikom objave i dijeljenja određenog sadržaja i informacija imate zakonsku obavezu da provjerite istinitost samih tvrdnji i informacija koje plasirate u javni prostor, jasno je da Vašu zakonsku obavezu u ovom slučaju niste izvršili.

Firma IM SEMIĆ upošljava preko 150 radnika i povrijeđena radnica je naša uposlenica od sredine 2023.godine i dokaz o istom ovim putem Vam i dostavljamo.

Zloupotreba našeg imena i same situacije bez adekvatne provjere informacija koje ste prenijeli sa gore pomenutog portala, a posebno uzimajući u obzir da iste nisu tačne, u situaciji kada su emocije i traume još uvijek svježe i bolne, dodatno otežava samu situaciju i nepotrebno donosi dodatni bol našoj koleginici i porodici, a samoj firmi onemogućava adekvatno djelovanje u predmetnoj situaciji i potencijalno dovodi u pitanje rad i egzistenciju ostalih zaposlenika i njihovih porodica.

Pravni tim IM SEMIĆ doo Visoko

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79