Oglasili se iz MUP-a KS o ilegalnim borbama pasa kod Sarajeva, čeka se postupak Tužilaštva

U rubnom dijelu Kantona Sarajevo, na Nišićkoj visoravni, danas je organizirana nelegalna borba pasa. Za zabranjenu aktivnost saznala je i policija, koja je izašla na teren, a slučaj je došao i do Tužilaštva KS.

Prema našim saznanjima, događaj je organiziran na poprilično zabačenom mjestu, u jednoj dolini do koje se dolazi kroz šumu, o čemu je portal Crna Hronika prvi pisao.

(VIDEO) Uznemirujući snimci otkrivaju: Organizuju se ilegalne borbe pasa nadomak Sarajeva!

Za pse je napravljen i poseban ring, a borbe je pratio određen broj osoba koji su bili informisani o tačnoj lokaciji ovog sramotnog događaja.

Po saznanju za ovaj događaj, reagirala je policija iz Ilijaša, koja je po dolasku na teren zatekla određene osobe i jednog psa u vozilu.

Neki od zatečenih, što u svojstvu osumnjičenih, što u svojstvu svjedoka, pozvani su u službene prostorije radi rasvjetljavanja ovog događaja, a zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela “mučenje i ubijanje životinja”, propisanog krivičnim zakonom FBiH.

“Upoznat je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo pod čijim nadzorom se nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela”, potvrđeno je za Klix.ba u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo.

  Parlamentarci kreću na jednomjesečni odmor, na usvajanje čeka više od 150 akata

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79