Oglasili se iz MUP-a ZDK o Senadu Al-Hamdaniju: Pronašli mu sjekiru kojom je pokušao likvidirati Zeničanina

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, uspješno zadokumentovali događaj od 14.01.2022. godine, kada je oko 23:30 sati, u Zenici, u ulici Kranjčevićeva kod broja 10, došlo do povređivanja lica H.E., iz Zenice, koje se kretalo pješice navedenom ulicom, zajedno sa licem Š.B., iz Zenice.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a ZDK, njima je tada prišlo nepoznato lice, koje je iz jakne izvadilo sjekiru i bez ikakvog povoda oštricom sjekire zadalo udarac oštećenom H.E. u predjelu lica, koje je od siline udarca palo na tlo, nakon čega se napadač udaljio u nepoznatom pravcu.

Oštećeni je pretrčao ulicu i pobjegao u pravcu željezničke stanice zajedno sa licem Š.B., te su u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića prišli policijskoj patroli i prijavili napad, nakon čega je vozilom Službe hitne medicinske pomoći Zenica povrijeđeni prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica radi pružanja ljekarske pomoći, gdje su kod istog konstatovane teške tjelesne povrede, usljed kojih je podrvrgnut operativnom zahvatu i zadržan na daljnjem liječenju.

Ispovijest napadnutog Zeničanina: Senad Al-Hamdani mi je zabio sječivo sjekire u glavu

– Nakon što je policijskim službenicima prijavljen izvršeni napad, u navedenu ulicu je odmah upućena policijska patrola koja je locirala lice mjesta i isto osigurala do dolaska uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela je izvršen uviđaj, kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojim je izvršen napad i pod kojim je došlo do povređivanja navedenog lica. Paralelno sa uviđajnim radnjama, angažovani su policijski timovi na području Grada Zenica, sa ciljem identifikovanja i pronalaska lica koje je nanijelo povrede licu H.E.

U Zenici lišen slobode Senad H., sjekirom je udario 24-godišnjeg mladića u glavu

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela može dovesti lice A-H.S., rođeno 1989. godine, iz Zenice, koje je dana 18.01.2022. godine, lišeno slobode. U sklopu naznačenih aktivnosti, od strane policijskih timova, a u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Zenici, izvršen je pretres stana i podrumskih prostorija koje koristi lice A-H.S. a koji se nalaze u ulici Zije Dizdarevića.

Ovo je Senad Al-Hamdani: Sjekirom pokušao likvidirati Ensara Huskića iz Zenice

Prilikom pretresa, pronađeno je hladno oružje i drugi dokazi koji su traženi pretresom. Isti su privremeno oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku s ciljem dokazivanja krivičnog djela “Ubistvo” iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi sa članom 28. Krivičnog zakona FBiH “Pokušaj”.

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, osumnjičeno lice je danas, 19.01.2022. godine, u jutarnjim satima, predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona. Napominjemo da je osumnjičeni od ranije poznat policiji kao višestruki počinilac krivičnih djela – saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79