Oglasili se iz porodice Sefer: “Zamolio bih predstavnike Islamske Zajednice da ne spominju ime moje majke ako već ne pripadamo Islamskoj zajednici Bugojno!”

Nema ukopa bez novca, teško je ovakve stvari ne objaviti, Ramazan je, sutra je Bajram a Islamska zajednica nije željela ukopati majku dvojice braće koji nemaju novac za majkin dug za članarinu 3000 KM, majka im je bila slijepa.

Iz medžlisa su braću poslali Šidi, neka ona plati, ona pomaže, ona hoće pomoći svakome a o oprostu duga ni riječi.

Islamska zajednica nije željela ukopati majku dvojice braće koji nemaju novac za majkin dug za članarinu 3000 KM

Oglasio se sin nedavno preminule Sefer Vahide

“Danas je našoj majci Sefer Vahidi sedmina, draga majko želimo ti lijepi Džennettvoji sinovi Ibrahim i Mervin. Teški su dani bez tebe iako si bila slijepa, ali tvoj zagrljaj nam je mnogo značio. Zahvaljujići Dragom Allahu i majci Kalbic Sida Udruženju žena “Đerđef” gdje smo se obratili za pomoć, od Islamske zajednice nismo dobili nikakvu pomoć niti su učestvovali.

Mi smo svjesni da se mora platiti, ali smo se borili za našu majku došli smo u situaciju da nakon njezine smrti nismo znali da nije učlanjena u Bugojnu, rekli su nam ako želimo da je ovdje ukopam i da se uradi sve po propisu da smo dužni uplatit 3.000 KM i naknadno uplatit dženazu što nismo bili u mogućnosti.Ja nisam imao vremena zbog smrti moje majke došo sam u situaciju da ne znam kako izaći iz svega toga.Došao sam u Udruženje žena “Đerđef” kod Predsjednice Šide Kalbić kada sam joj ispričao situaciju u kojoj se nalazim nju je duboko potreslo, ona je rekla da će mi pomoći nazvala je Travnik da vidi gdje se moja majka nalazi da li je u bolnici ili je prebačena u mrtvašnicu gdje joj je rečeno u mom prisustvu da je prebačena u mrtvaćnicu gdje je naša Šida rekla da se Dženaza mora obaviti sutra da se moja majka mora ukopati vjerski po propisima u mjestu Karaula.

Dobio sam novac na ruke otišao sve uplatio učlanio se gdje je majka Šida uplatila i sedminu. Samo sam zaboravio da kazem da je naša Šida nazvala Gosp.Abidu koja je odmah došla u Đerđef u među vremenu je došao i efendija Suljo gdje su rekli da moja majka nije član u Islamskoj zajednici Bugojno i da se zaista mora platiti. Pošto je moja mama izrazila želju da bude ukopana poslje njene smrti u Turbetu gdje su njeni ukopani. Gops.Abida i Efendija Suljo su došli u Đerđef i pitali dali se ikako to može da riješi.

I zamolio bih Predstavnike Islamske Zajednice da ne spominju ime moje majke ako već ne pripadamo Islamskoj zajednici Bugojno nemaju pravo da demantuju istinu jer ovo je živa istina zahvaljujući dragom Allahu i našoj majci Šidi.

Namamo potrebe nikom da se izvinjavamo jer mi smo u žalosti, a hvala Allahu pa postoji naše Udruženje žena Đerđef i humani ljudi. Koliko znamo da naša majka Šida nikog nije uvrijedila tako nas je lijepo primila i zahvalni smo joj na tome. Dragi Allah je dao da naša majka preseli ali nam je dao drugu majku da nam u ovim teškim danima olakša i da nam je pružila pomoć i učlanila nas u Islamsku zajednicu Travnik.

Draga naša majko svaki dan nam je težak bez tebe i biće naravno svaki teži nećemo te zaboraviti dok smo živi. Želimo da vam poručimo da našu majku Šidu niko nema pravo u lošem da spomene jer ništa loše nije uradila samo dobra djela jer nam je pomogla. Da joj dragi Allah da puno sreće,zdravlja i puno uspješni misija u pomoganju bolesnima. Jedan od mnogi primjera je bio rahmetli dedo Mehmed Čaušević.

Našoj majci želimo da dragi Allah dž.š. olakša kaburska iskušenja i oprosti grijehe i uvede je u Džennet Amin El-fatiha.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79