Oglasili se iz SDA: Zloupotrebljen lik Prevljaka, nemamo ništa sa promotivnim automirisima

OO SDA Ilidža najoštrije osuđuje zloupotrebu lika i djela generala Fikreta Prevljaka kao kandidata ove stranke za općinskog načelnika na prestojećim lokalnim izborima, navode iz ove stranke.

Prije nekoliko dana na društvenim mrežama se pojavila forografija automirisa, tačnije priprema za printanje, na kojoj je Prevljak, kao i kandidat Naroda i Pravde Nermin Muzur. Kasnije se pojavila i fotografija već odštampanih Prevljakovih fotografija na automirisu.

Iz SDA Ilidža u saopćenju navode:

– Nakon što je na društvenim mrežama i internet portalima objavljen promotivni materijal, automiris sa likom generala Prevljaka i grbom Općine Ilidža, želimo javnost upoznati da OO SDA Ilidža isti nije naručio, dijaznirao, distribuisao ili na bilo koji drugi način sudjelovao u njegovom kreiranju i objavljivanju.

U ovom momentu ovaj čin, duboko smo uvjereni u to, može biti djelo jedino političkih neistomišljenika i protivnika koji na ovaj način ne samo da pokušavaju omalovažiti lik i djelo generala Prevljaka, nego i podrivati demokratske principe.

Hit na društvenim mrežama: SDA izbacila automiris sa likom Fikreta Prevljaka

OO SDA Ilidža još uvijek nije u javnost plasirao bilo kakav predizborni materijal, slogan ili dizajn, jer bi to u ovom momentu, kada kampanje još uvijek nisu zvanično zakonski dopuštene, predstavljalo grubo kršenje Izbornog zakona.

Poštujući sve zakonske norme i pravila, uz potpuno uvažavanje demokratskih principa i izbornih pravila, kao stranka koja ima višedecenijsko sudjelovanje u vlasti na svim nivoima, vrlo dobro poznajemo regulativu izbornog procesa i same predizborne kampanje te shodno tome i djelujemo – stoji u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79