Oglasili se iz Tužilaštva TK i otkrili detalje tragedije u Gradačcu i Srebreniku

Foto: Dževad Pašalić

Iz Tužilaštva TK oglasili su se povom stravičnog slučaja u kojem je Refik Mujedinović u Gradačcu usmrtio svoju suprugu sjekirom Halidu Mujedinović, a onda počinio samoubistvo u Srebreniku.

– Sinoć oko 19 sati u porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović (63) sa povredama u predjelu glave. U sobi u kojoj je žena ubijena je pronađena sjekira. Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. U kući nisu pronađeni tragovi premetačine stvari.

Jučer u jutranjim satima je također pronađeno beživotno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69) u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem. Uviđaj u kući u Gradačcu je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK tokom kojeg su prikupljeni svi relevantni tragovi vezani za ubistvo.

 

@crnahronikainfoDetalji femicida u Gradačcu: Žena i Refik Mujedinović su bili u braku, iza njih ostala djeca Bosnu i Hercegovinu je potresao novi slučaj femicida iz Gradačca. Kako je pisala Crna Hronika, Refik Mujedinović je na brutalan način likvidirao svoju suprugu H.M. (63), a nekoliko sati kasnije izvršio suicid. Beživotno tijelo nesretne žene pronađeno je u naselju Đačka staza MZ Vida u Gradačcu, a prema posljednjim informacijama, Mujedinovići su bili u braku, a iza njih su ostala djeca. Prema informacijama, dijete je pronašlo tijelo majke i pozvalo policiju. Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, navodno je supruzi oduzeo život sjekirom, a onda se objesio. Iz MUP-a TK je potvrđeno da im je beživotno tijelo H.M. prijavljeno oko 19:05 sati.

♬ original sound – CRNA Hronika

Danas će biti obavljene obdukcije oba tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Dežurni tužilac će danas izdati naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući i DNK analizu. Provode se brojne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ubistvo.

Do okončanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji nismo u mogućnosti saopćiti više informacija o ovim događajima – naveli su iz Tužilaštva TK.

Foto: Dževad Pašalić

Oglasio se i MUP TK za portal Crna-Hronika.

Dana 08.05.2024 godine, oko 19,05 sati, PS Gradačac prijavljeno je od strane A.B. iz Škorića, Gradačac, da je neposredno prije prijave, u kući svoje majke H.M. (1961) u Ul. VI bataljona u Gradačcu zatekla njeno beživotno tijelo.

Na mjesto događaja odmah po prijavi, upućena je patrola policije PS Gradačac koja je potvrdila navode prijave, te obezbjeđuje mjesto događaja.
Dolaskom dežurne ekipe SHMP Doma zdravlja Gradačac i ljekara mrtvozornika na licu mjesta konstatovana je smrt H.M.

Foto: Dževad Pašalić

O događaju je obaviještena dežurna tužiteljica KTTK-a, koja je izašla na mjesto događaja, te rukovodi uviđajem, a uviđaj i druge istražne radnje vrše istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a.

Foto: Dževad Pašalić
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79