Oglasili se iz udruženja Tuzla Taxi: Osoba koja je pokušala napastvovati djevojčicu nije njihov uposlenik

Oglasili se iz udruženja Tuzla Taxi: Osoba koja je pokušala napastvovati djevojčicu nije njihov uposlenik


Policijski službenici u Tuzli istražuju slučaj bludničenja nad 15-godišnjakinjom, koja je slučaj prijavila nadležnim organima, navodeći da ju je seksualno uznemiravao taksista.

Maloljetnica iz Tuzle 11. novembra ove godine Policijskoj stanici Zapad prijavila je da ju je muškarac seksualno uznemiravao. Riječ je o 15-godišnjakinji koja je u pratnji majke zatražila i psihološku pomoć.

“Dana 11. novembra oko 11:55 sati Policijska stanica Zapad je zaprimila prijavu krivičnog djela bludne radnje. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, a potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti događaja poduzimaju službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjek za seksualne delikte, maloljetničku delinkvenciju i nasilje u porodici”, kazala je glasnogovornica tuzlanske policije Amra Kapidžić.

Prema nezvaničnim informacijama, 15-godišnjakinja je slučaj seksualnog uznemiravanja prijavila policiji u pratnji majke, gdje je predala i dokaze.

Za bludne radnje sumnjiči taksi vozača iz Tuzle, kojeg je prepoznala u taksi vozilu u kojem se nalazila s majkom.

Taksista iz Tuzle osumnjičen za bludnje radnje nad djevojčicom

Također, zbog nastale situacije i preživljenog stresa, u anksioznom stanju, maloljetnica se za ljekarsku pomoć obratila i u Kliniku za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, gdje joj je pružen adekvatan tretman.

O navedenom događaju oglasili su se i iz tuzlanskog udruženja taksista. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Cijenjeni sugrađani i poštovani putnici. Dobili smo u inbox veliki broj vaših poruka te smo dužni javno se oglasiti. Lice sa fotografije nije uposlenik Udruženja samostalnih taksista “Tuzla Taxi” Tuzla i mi nemamo nikakvu ingerenciju nad privatnim firmama koje zapošljavaju vozače.

Udruženje smo samostalnih taxi prevoznika i imamo jako profesionalan odnos prema osnovnoj djelatnosti i u okviru djelovanja udruženja imamo jako stroge pravilnike, uputstva o radu, kodeks profesionalne etike udruženja i slične podzakonske akte kojih se mora pridržavati svaki pojedinac. Takođe naglašavamo da ne možemo potvrditi tačnost informacije te da molimo sve koji nešto znaju o konkretnom slučaju da obavijeste policiju i obrate se institucijama nadležnim za rješavanje ovakvih slučajeva. Srdačno vaši www.tuzlataxi.com 15-17 !!!

Cijenjeni sugrađani i poštovani putnici. Dobili smo u inbox veliki broj vaših poruka te smo dužni javno se oglasiti….

Posted by Tuzla Taxi 15-17 on Sunday, 14 November 2021 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija