Oglasili se Memići nakon podignute optužnice protiv advokatice porodice Mutap

Facebook grupa Pravda za Dženana Memić oglasila se nakon što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu protiv advokatice Nine Kisić.

Podsjetimo, Kisić je u postupku koji se vodi pred Sudom BiH protiv Zijada Mutapa i drugih advokatica optuženih Zijada Mutapa i njegove kćerke Alise Ramić (bivša Mutap) piše RadioSarajevo.

Pravda za Dženana Memića kratko se oglasila nakon podignute optužnice uz riječi:

“Šta reći? Tuga…”, napisali su iz pravde za Dženana Memića. Nina Kisić i policijska službenica SUPA Dženana Omerhodžić optužene su za krivično djelo – lažno prijavljivanje – na štetu tužioca Tužilaštva BiH Miroslava Јanjića i šefa Odsjeka SIPA Novaka Mijovića.

U pokušaju diskreditacije Јanjića i Mijovića koji su postupali u krivičnom predmetu koji se vodio pred Sudom BiH protiv ratnog srebreničkog komandanta Nasera Orića i njegovog saborca Sabahudina Muhića, Kisić i Omerhodžić su pisale anonimne lažne krivične prijave zbog navodnog uzimanja mita.

Prijave su slale iz Sipinog komšiluka – pošte u Lukavici na adrese SIPA-e, Tužilaštva BiH, Kancelarije disciplinskog tužioca VSTS-a i Ambasade SAD u Sarajevu. Razotkrivene su vrlo brzo, uz pomoć video nadzora, no istraga je trajala punih osam godina.

Inkriminisana radnja – lažno prijavljivanje – koja se stavlja na teret Kisić i Omerhodžić za posljedicu je imala neispravljive negativne efekte na krivični postupak protiv Orića i Muhića, suština je optužnice koja je proslijeđena Sudu BiH na potvrdu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79