Oglasili se Memići: Odvede ga u smrt, gleda kako umire, ne pozove pomoć, glumi kako se ne sjeća. Kaže da nije kriva…

U Sudu Bosne i Hercegovine danas se u 10 sati održalo ročište u okviru slučaja Dženan Memić.

Optuženi Alisa Ramić(Mutap), Zijad Mutap, Josip Barić, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović su se izjasnili da nisu krivi.

Nakon završenog ročišta, medijima se kratko obratio i otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić.

Svi optuženi u slučaju “Memić” se izjasnili da nisu krivi

“Mi smo ovo i očekivali, kriminalci će uvijek reći da nisu krivi. Ovo je jedna organizirana kriminalna grupa, koja je spremna počiniti zločin, sakriti ga i na kraju i negirati ga. Ogroman broj svjedoka je planiran u ovom slučaju, ali meni je drago da sam ja prvi koji ću svjedočiti, meni su oni već sve rekli”, kazao je Muriz.

Prema riječima Muriza on je saznao iz pouzdanih izvora da istraga ide dalje, ali i da će biti otvorena istraga i za ubistvo, jer se čekalo da se završi postupak na Vrhovnom sudu FBiH.

Osvrnuo se Muriz i na proteste koji će se održati 11. septembra u Sarajevu.

“Protesti koje najavljujemo za Davida i Dženana, su protesti za sve koji su ubijeni i nisu otkrivene ubice. Ovo nije više samo moja borba, ovo je borba svih nas. Vidimo da je veliki broj korumpiranih policajaca, tužilaca, ovo nam je prilika da promijenimo sistem, jer vidimo koliko je sve pokvareno”, rekao je Muriz.

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića kazala je da je nije iznenadilo što su danas svi kazali da nisu krivi.

“Mi imamo posla sa kukavicama i kako će kukavice da drugačije postupe. Pa vidite samo ima izjava u kojoj porodica Alise Mutap govori da oni koji su ubili Dženana, da su pokušali ubiti i Alisu i to sada nigdje ne spominju.

Ovo više ne smije biti borba naše porodice i porodice Dragičević, jer ako se ne pronađu ubice sutra ćemo imati novog Dženana, novog Davida”, zaključila je Alisa.

Memići: Imamo posla sa kukavicama koji su spremni da ubiju sa leđa i onda kažu da nisu krivi

I pravna zastupnica Alise i njenog oca Zijada Mutapa kratko se obratila medijima nakon izlaska iz Suda. Potvrdial je da su se njena oba klijenta, ali i svi ostali iz optužnice izjasnili da nisu krivi.

“Prvo ročite koje bude održano će biti za čitanje optuižnice i na tom ročištu će biti stranke u prilici da daju uvodne riječi, mi ćemo to pravo iskoristiti. Već u ovom trenutku mogu da kažem da će se cijeli koncept odbrane temeljiti na dokazima tužilaštva,” kazala je Nina Kisić piše RadioSarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79