Oglasili se roditelji malene djevojčice: “Želim da saznam ko je kriv za smrt naše Džene”

Oglasili se roditelji malene djevojčice: “Želim da saznam ko je kriv za smrt naše Džene”


Dva i po mjeseca nakon tragične smrti Džene Gadžun iz Kaknja, roditelji, a ni njihov pravni zastupnik Almin Dautbegović nemaju informacije kao oštećena strana iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, operacija dvoipogodišnje Džene je bila rutinska, oftalmološka operacija očnog kapka u privatnoj stomatološkoj ordinaciji, uz iznajmljenog anesteziologa. Završila je fatalno. Smrću djevojčice.

Operacija Džene bila je u opštoj anesteziji koja je zakonom potpuno zabranjena prilikom hirurških zahvata u privatnim ordinacijama ( Pravilnikom o uslovima za obavljanje privatne prakse, grupne prakse, kao i uslovima za obavljanje privatne prakse na osnovu posebnog ugovora sa zdravstvenom ustanovom). I drugo, opšta anestezija je vršena, utvrdila je zdravstvena inspekcija Kantona Sarajevo, anesteziološkim aparatom koji nije verifikovan.

Roditelji male Džene očajni i nezadovoljni: Ni nakon 2,5 mjeseca nemaju informacije iz Tužilaštva

Oglasili su se i roditelji malene Džene Gadžum.

“Imala sam potrebu da napišem objavu vama koji ste nam podrška jer mnogi se pitate šta je sa protestima. Dali smo dosta vremena Tužilaštvu da rade na slučaju, uz dogovor sa advokatom nismo htjeli održati proteste iz razloga što nismo htjeli ometati istragu.

Iz Tužilaštva nas niko ne kontaktira, ne javljaju se na pozive ni naše ni pozive advokata, nemamo niti jednu informaciju dokle je došlo. Mi kao oštećena strana niti naš advokat nemamo informaciju ni najmanju oko istrage. Dali smo još jednu šansu da se oglasi neko iz visokog Tužilaštva.

Ukoliko nam ni oni ne daju bilo koju informaciju nećemo zaustavljati proteste. Narod koji je uz nas bio je spreman da izađe na proteste. Nismo htjeli ometovati istragu, ali ovaj put nećemo zaustaviti ukoliko nam se niko ne oglasi. Dali smo im vremena.

Želim da saznam ko je kriv za smrt naše Džene? Ko je kriv za tarume koje prolazimo i ja i muž i djeca, noćima ne spavamo, djeca od trauma sjede do zore, muž iscrpljen od nespavanja ide na posao radi na mašini. Odgovran posao u svakom trenutku može nekog od radnika ugroziti zbog umora i trauma. Noćima imam gušenje, i da ne nabrajam dalje.

A još uvijek niko ne odgovara za smrt naše Džene koja je bila zdrava, koja je imala jednu rutinsku operaciju u ne adekvatnim uslovima. To je sve naša država i naš zakon!!

Hvala vam svima koji ste iskreno i do kraja uz nas. Znači podrška ljudi.❤❤❤❤❤

Ukoliko se nastavi ova šutnja iz Tužilaštva spremna sam svaki dan ispred Tužilaštva stajati sa svojom porodicom. Nećemo ni jesti ni piti! Hoćemo istinu i da neko odgovara!

Dobili ste dovoljno vremena da istražite ko je odgovoran za smrt naše Džene😔😔 – izjavili su roditelji Amila i Muris Gadžun


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija