Oglasilo se Tužilaštvo KS nakon formiranje predmeta o stanju na KCUS-u

Nakon što su jučer istražitelji i tužitelji ušli u prostorije KCUS-a povodom uznemirujućih pisama koja je javnost imala priliku čitati, oglasilo se Kantonalno tužilaštvu u Sarajevu.

“Nakon što je Tužilaštvo KS po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju Covid odjela, poduzima se niz radnji iz nadležnosti ove pravosudne institucuije u pravcu provjere da li se radi o nekom od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi”, saopćeno je.

Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u ističu kako nastavljaju intenzivno prikupljati informacije i dokaze u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti.

Kako nezvanično saznajemo, tužitelji Tužilaštva KS i BiH i inspektori SIPA-e su prostorije KCUS-a napustili sinoć oko 21:30 sati piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79