Foto: BNTV
Oglasilo se Tužilaštvo u vezi sa pucnjavom u mjestu Zovi Do

Oglasilo se Tužilaštvo u vezi sa pucnjavom u mjestu Zovi Do


Okružno javno tužilaštvo u Trebinju oglasilo se povodom događaja u mjestu Zovi Do u opštini Nevesinje.

“Dežurni okružni javni tužilac ovog Tužilaštva zajedno sa policijskim službenicima PU Trebinje je izvršila uviđaj u mjestu Zovi Do, opština Nevesinje, vezano za događaj od prethodnog dana, kada je za sada nepoznato lice aktiviralo eksplozivne naprave i ispalilo više hitaca u pravcu mještana i policijskih službenika, a koje lice je sinoć oko 23,00 časova lišeno života. Na licu mjesta je zatečeno beživotno tijelo nepoznatog lica, obzirom da kod sebe nije posjedovao lična dokumenta.

U objektu su pronađeni i ručni raketni bacač „Zolja“, 2 tromblonske mine, ručna bomba, jedna poluautomatska puška, jedna vojnička puška M-48, kao i više komada municije. Uviđajem je konstatovano da je NN lice ispalilo više hitaca u pravcu policijskih službenika i mještana sela Zovi Do, kao i da je aktiviralo dvije ručne bombe. Prilikom pregleda tijela nastradalog lica uočene su povrede koje potiču od aktivirane eksplozivne naprave koju je NN lice aktiviralo”, navode iz Tužilaštva.

Kako navode, tijelo nastradalog lica je prebačeno u prosekturu Trebinje, gdje će se sutra po naredbi Tužilaštva izvršiti obdukcija tijela i uzeti DNK uzorak radi utvrđivanja identiteta nastradalog lica.

“Uviđajem je takođe konstatovano da je NN lice duži vremenski period boravilo u navedenoj kući, obzirom da su na licu mjesta pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela krađa koje su se dogodile na štetu mještana sela na području opštine Berkovići u proteklom periodu.

Dežurni tužilac je naložio službenicima PU Trebinje da izvrše i druge operativne provjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za navedeni događaj”, navode iz Tužilaštva.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija