Oglasio se advokat Feraget: Porodici Mutap bi bolje bilo da kažu zašto je Alisa lagala pred sudom

Više je nego očito da izvjesni “predstavnici” porodice Mutap koji odašilju u javnost razna pisma s informacijama čije je prenošenje Sud BiH izričito zabranio, nemaju veze s pravnom naukom, kaže u svojoj reakciji na saopćenje porodice Mutap,advokat Ifet Feraget.

– Vidim da u pismu koje je prema mojoj ocjeni degutantno pominju i moje ime pa ću im vrlo rado odgovoriti. Ja bih, za početak, volio znati ko su ti ljudi, jer na početku pisma piše „predstavnici porodice Mutap“. Muriz Memić i ja svaku svoju izjavu govorimo imenom, prezimenom i slikom. Mi nemamo predstavnike niti se iza bilo koga krijemo. Jednostavno za to nemamo potrebu, jer govorimo istinu i za naše tvrdnje imamo dokaze – pojasnio je Feraget.

Imamo 10 svjedoka

On je naveo da postoje mnogo važnije stvari od onih koje se potenciraju u pismu.

-Mnogo su važnije okolnosti kritičnog događaja od ovoga što piše u pismu. Neka nam Alisa pojasni zašto je lagala pred Sudom o vremenu dolaska na mjesto događaja, nego što joj traže psihijatra. Imamo deset svjedoka koji kažu da je bila svjesna i komunikativna kada je policija došla, zašto onda tvrde da je ostala bez svijesti? Zašto nam konačno ne kaže ko ih je napao? Ovdje se očigledno radi o isceniranoj amneziji – pojašnjava Feraget.

Iskoristio je i priliku da podsjeti porodicu Mutap da je Sud zabranio iznošenje detalja o zdravstvenom stanju Alise u javnost, piše Avaz.

-Njihovo pismo tumačim kao dodatni pritisak na Sud. Ja ih podsjećam da je Sud zabranio da se u javnost iznose detalji o zdravstvenom stanju Alise Mutap, pa bi njena porodica trebala pripaziti na to. O ostalim dijelovima pisma i vrijeđanja porodice Memić se najradije se ne bih izjašnjavao. Samo ću reći da karakter čovjeka određuje njegovu sudbinu. Slučajevi „Memić“ i „Dragičević“, ukoliko se riješe, vodit će ka ozdravljenju Tužilaštva i Suda BiH, zato sam i preuzeo ove predmete – naglasio je advokat.

“Predstavnici” porodice Mutap nemaju pojma kako funkcionira Vrhovni sud FBiH

Feraget je pojasnio i zašto je imao primjedbe na sastav sudskog vijeća Vrhovnog suda na jučerašnjem ročištu Ljubi i Bekriji Seferoviću.

– Ja sam iznio argumente o tome ko bi trebao voditi taj predmet. Očigledno da „predstavnici“ porodice Mutap nemaju pojma kako bi taj proces trebao ići, a našli su se da komentarišu.” Na kraju, dotakao se i rečenice: “Ko će odgovarati za Alisino narušeno zdravlje i zdravlje njenog djeteta?” Muriz je do sada mogao imati unučadi od Dženana, ali neće ih imati, ni unučadi ni snahu. To porodica Mutap treba znati, zato nema potrebe da komentarišem takve stvari – potcrtao je na kraju Feraget.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79