Oglasio se advokat osobe koja je fizički napala vatrogasca: Samo je želio pomoći komšiji

Almir Bibić, advokat pripadnika Specijalne jednice Federalne uprave policije koji je osumnjičen da je pretukao vatrogasca iz Konjica Mirnesa Ćibu tokom intervencije na požaru u selu Repovcu tvrdi da je njegov klijent samo želio pomoći svom komšiji.

Ispovijest vatrogasca kojeg je napao policajac: “Udario me sleđa i opsovao “Pi*** ti materina, koliko vam treba da dođete”

-Avdo Jusufbegović pripadnik FUP- a je inače komšija Edina Alibegovića u čijem je domaćinstvu izbio požar. Zajedno je sa ostalim ukućanima i komšijama pritekao u pomoć Edinu pri gašenju požara. Prilikom gašenja vatrene stihije koja je zahvatila sijeno u blizini štale , vatrogasac je sa suprotne strane gasio isti te na taj način usmjeravao vatru prema objektu. Kada su mu svi sugerisali da sa suprotne strane počne gasiti isti je odbacio šmrk. Nakon čega je ist uzeo moj klijent i počeo gasiti zapaljeni plast sjena. Nikakvog fizičkog kontakta niti psovki nije bilo upućeno od strane mog klijenta što mogu potvrditi i vlasnik i ostali mnogobrojni svjedoci koji su prisustvovali događaju – kaže Bibić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79