Oglasio se brat nastradalog Edina Zejćirovića: Šta reći nakon svega? Našao sam brata ali mrtvog…

Šta reći nakon svega. Hvala Allahu našao sam svog brata. Našao sam ga mrtvog. Danas smo babo i ja spustili njegov tabut, njegovu kućicu, njegov kutak u kabur, sve zagrnuli zemljom.

“Znam da će ovo mnoge majke čitati, mnogi očevi, mnoga braća i svi ostali. Sve bi majke i očevi htjeli da njih njihovo dijete isprati na onaj svijet, ali je život takav. Prav i nije, ima krivina dosta. Allah dragi ih tako nacrtao…” priča brat Kenan za portal Crna-Hronika.


Majka samo može reći da je to planina koju pomjerit ne možeš, žena heroj. Koliko boli, patnje, tuge, sreće i veselja prođe preko nje. Od začeća dijete prolazi kroz muke razne. Donese dijete na ovaj svijet podižući ga isto tako, kroz muke prolazi. Ohrani ga… I tako dođu ljudi, pojave se, likvidiraju ga!
I ponovo majka, dijete posla Allahu. Ona stoji iznad njega, miluje tabut, u kojem je on. A onda, samo stoji jedna crna rupa na srcu – do kraja života. Slika koja će je pratiti do kraja!

Tri puta majka, i još jedna osoba je tu. Drugačije se zove, a to je babo. E moj babo, život je surov i na sve si spreman za život djeteta, ali eto…
Da sam barem svog brata vidio taj dan. 17. Možda bi se pozdravili, izljubili… Ali nisam. Svog brata sam vidio 6.12. kada sam išao u mrtvačnicu da ga prepoznam i da potvrdim da je to on. Stojim ja ispred i molim. Boga da to nije on. Sve mislim da je živ. Ulazim na vrata kad tamo na stolu moj brato leži. Lijep moj brato, kao što je uvijek bio. Crna kosa, crna brada, lijepo lice ko u manekena” – prenosi portal Crna-Hronika.


Eh moji ljudi, zamislite taj prizor…
Mislima li možete? Ne do dragi Allah to nikom da doživi i dočeka.
Hvala svima koji pružate podršku mojoj porodici. Voli vas, Edina porodica Zejćirović.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79