Oglasio se Danijel Džafić za CH: “Ne možete ih vi napisat koliko ih ja mogu platit”

Danijel Džafić, sarajevski biznismen i predstavnik estradnih radnika u Kantonu Sarajevu za vrijeme martovskih protesta, obratio se redakciji portala Crna Hronika.

Džafić tvrdi da mu je nakon 3 mjeseca od održanih protesta uručen prekršajni nalog sa kaznom od 1.400 KM.

Mora platiti 1.400 KM: Danijel Džafić dobio prekršajni nalog zbog protesta ugostitelja u martu

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je Danijela Džafića.

“II PU, PS Centar, 08.06.2021, policajac neki Perica Gujić ili kako već, popunjava meni prekršajni nalog, koji mi dana 12.06 dolazi na adresu, gdje piše da se kažnjavam sa 1400 KM radi protesta održanih 11. marta vezano za nezadovoljstvo ugostitelja i muzičara.

Da napomenem, policajac je jako nepismen, bolje da mu šefovi porade malo na pravopisu nego što piše nalog za koji ću se sa njima juriti i tužiti do Strazbura ako treba.

Kako rekoh, pošto je on nepismen, ja sam ispisao sve što mi je on naveo, al sam stavljao zareze itd, da bi ljudi mogli da razumiju. Želim da pozdravim savršeni rad policije koja me nikad nije ni nazvala a kamoli nešto riješila vezano za pucanje na mene i na moju tada trudnu suprugu 23.09.2020. na Stupu.

Za svaku laž ću da ih tužim!

Nisam ja osigurao red, a niko nije prišao zgradi Vlade. Ovo je očit primjer da trebamo biti ovce koje šute, koje samo klimaju glavom! Policajci iz Jedinice za podršku su nas zamolili da nema nereda. Mi obećali i tako je bilo. Moram reći da su oni bili korektni, dok je jedan od onih prašinara iskompleksiranih jer je na ulici a ima 50 godina.. naređivao na motorolu da krene Jedinica za podršku na nas. Sramota!

Mene ne zanima  nijedna politička stranka, ali ovo je dokaz da su ovi novi gori od prošlih.

Konta Forto popustile se mjere, pa daj da kažnjavam za proteste od prije 3 mjeseca.

Mene moraju da ubiju da bi me ušutkali, eto, stao sam da branim prava i čast muzičara i eto kako mi se vraća.

Al samo pišite, ne možete ih vi napisati koliko ih ja mogu platiti.” Izjavio je ogorčeni Danijel Džafić za Crnu Hroniku

Okrivljeni je navedenog dana u svojstvu fizičkog lica, kao jedan od organizatora održao javni skup bez prijave sa početkom u 13,00 u ulici Maršala Tita kod Vječne vatre, gdje su se protestanti nakon okupljanja uputili prema Vladi KS. Dolaskom do zgrade Vlade KS, okrivljeni nije osigurao red i mir na javnom skupu, te je u 14,00 sati pozvao okupljene protestante da izvrše blokadu saobraćaja, na raskrsnici ulice Maršala Tita – Alipašina – Hamze Hume, gdje je svojim tijelom zajedno sa drugim protestantima onemogućio normalno odvijanje saobraćaja u vremenu od 14:05 do 14:10 u potpunosti obustavljen.

“Okrivljeni je navedenog dana u svojstvu fizičkog lica kao jedan od organizatora održao javni skup bez prijave sa početkom u 13:00 u ul. Maršala Tita kod Vječne vatre, gdje su se protestanti nakon okupljanja uputili prema Vladi KS. Dolaskom do zgrade Vlade KS okrivljeni nije osigurao javni red i mir na javnom skupu, te je u 14:00 pozvao okupljene protestante da izvrše blokadu saobraćaja. Svojim tijelom je zajedno sa okupljenim ometao normalno odvijanje saobraćaja u vremenu od 14:05 do 14:10.” – stoji u opisu prekršaja.

Izrevoltirani Džafić kaže da ga niko nije legitimisao, niti mu je uzeo podatke. “Samo su nasumično poslali prekršajni nalog kome oni misle da treba” – tvrdi sarajevski biznismen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79