Oglasio se direktor Doma zdravlja u Hadžićima: “Evo odakle je sve vraćen 24-godišnji Jasmin”

Nakon smrti mladića iz Tarčina prijatelj napisao bolan status: Doktori ga vratili kući s tabletama za smirenje

Nakon što je našu zemlju pogodila još jedna tužna vijest o smrti mladića iz Tarčina, veliki broj njegovih poznanika i prijatelja se oprašta od njega na društvenim mrežama piše Crna-Hronika.

Jedan od njegovih prijatelja napisao je status u kojem je okrivio doktore koji su kako kaže mladića nakon što je došao na pregled sa bolovima u prsima vratili kući sa tabletama za smirenje.

24-godišnjaka doktori vratili kući sa tabletama za smirenje. Jasmin nakon par dana umro

O navedenom tragičnom slučaju oglasio se i doktor Tatarević, direktor Doma zdravlja Hadžići:

Poštovani sugrađani, koristim priliku da zamolim sve fb prijatelje kao i pojedine stanovnike Općine Hadzici da svoje društvene mreže ne koriste kako bi širili dezinformacije.

Svakodnevno smo svjedoci raznih natpisa po društvenim mrežama i optužbi na račun zdravstvenog sistema, između ostalog i Doma zdravlja Hadžići. Današnji događaj na području Tarčina potresao je sve nas. Dušebrižnici su odmah ovaj prostor iskoristili za optužbe na račun Doma zdravlja Hadžići.

Zbog tačnosti informacija i zbog činjenice da je neophodno da svi naši sugrađani imaju tačne informacije ovom prilikom moram istaći sljedeće:

– Prema informacijama sa kojim raspolažem i prema evidencijama mladić koji je danas preminuo na području Tarčina se tokom mjeseca januara javio u ambulantu Tarčin gdje su mu urađene određene dijagnostičke pretrage, ali zbog samih simptoma koje je mladić navodio, isti je upućen na KUM na dalju dijagnostičku obradu.

Na KUM-u su urađene određene pretrage i mladić je vraćen kući. U par navrata se javljao u HMP sa istim ili sličnim simptomima, ali je poslije tretiranja vraćen kući. Krajem januara i početkom februara imao je određenu intervenciju na prstu i zbog toga je dolazio par puta u ambulantu Tarčin na previjanje.

Ovom prilikom još jednom molim sugrađane, one dežurne za kritiku, da ne iznose neprovjerene informacije na račun Doma zdravlja Hadžići kao niti bilo kojeg pojedinca. Također molim nadležne institucije i ustanove da urade sve da se ovaj slučaj rasvjetli, a svi koji eventualno budu napravili propust – odgovarat će za to.

Porodici preminulog mladića je u ovom trenutku najteže i nema potrebe da se pričaju ili pišu neistine po društvenim mrežama.

Neka se Allah smiluje i oprosti umrlom, a porodici podari sabura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79