Oglasio se direktor škole sa Ilidže iz koje je učenik oduzeo sebi život u Pragu

Jučer je informacija da je učenik (17) trećeg razreda ove ustanove oduzeo sebi život na ekskurziji u Pragua, obišla Bosnu i Hercegovinu i region.

Podsjetimo, prema informacija do kojih smo došli, mladić inicijala A. M., skočio je s prozora hotela u ovom češkom gradu u kojem su bili smješteni učenici.

„Još nemamo zvaničnih informacija, istraga je u toku. Saučešće porodici i molim da se poštuje mir, kako porodice, tako i svih nas koji radimo. Posebno bih zamolio sve da dodatnih trauma poštedimo njegove roditelje“, dodao je Durgut za Radiosarajevo.

Danas je direktor Durgut, na zvaničnoj stranici ove škole, izdao saopćenje za javnost u kojem još jednom moli sve da se poštuje porodica, te da poštuje se njihova bol i da se utiče na sve načine da se onemogući iznošenje dezinformacija.

Saopćenje koje je potpisao direktor Durgut prenosimo u cijelosti:

“Poštovani roditelji, uposlenici, učenici i prijatelji škole. Obavještavamo vas da nas je tragična i prerana smrt našeg učenika koja se dogodila na maturalnoj ekskurziji u Pragu, sve jako potresla, te da zbog istražnih radnji koje je provodila policija Češke Republike, kao i radi mira i suosjećanja sa porodicom dječaka, nismo izlazili sa saopćenjem za javnost.

Uprava škole je u stalnom kontaktu sa porodicom, te vas molimo da poštujemo njihovu bol i da utičemo na sve načine da onemogućimo iznošenje dezinformacija.

Ostali učenici koji su otputovali na ekskurziju su dobro i pod nadzorom uposlenika škole koji su sa njima otputovali.

Ispred kolektiva Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža i u vlastito ime, zahvaljujem se uposlenicima i menadžmentu firme „Grandtours“ i Konzulatu Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici, na izuzetnom angažmanu i nesebičnoj podršci i pomoći, te stavljanju na raspolaganje svih svojih resursa našim učenicima i profesorima.

S poštovanjem, direktor škole Fuad Durgut”, navodi se u saopćenju.

Inače, češka policija je potvrdila da je dječak inicijala A. M. iz Bosne i Hercegovine oduzeo sebi život skokom sa prozora hotela u Pragu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments