Oglasio se Dudaković: Pobijedio sam koronu, hvala osoblju KCUS-a, ali sada idem kući

General Armije RBiH i legendarni komandant Petog korpusa Atif Dudaković prije nekoliko minuta napustio je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je bio hospitaliziran zbog komplikacija uzrokovanih koronavirusom. 

On je bio smješten u kliniku na Podhrastovima prije 15-tak dana.

No, nakon 15 dana, kako je rekao liječenja i napora ljekara, ozdravio je i pobijedio koronu.

– Zahvaljujem osoblju bolnice na plemenitom i nesebičnom angažmanu. Nemam riječi, zaista. Svi su predani i požrtvovani. Od osoblja do generalne direktorice KCUS-a prof. dr. Sebije Izetbegović. Uz njihovo zalaganje ja sam se oporavio i ovoga momenta idem kući. Dobio sam upute i pozdravio se s osobljem. Moram reći da sam ja prošao mnogo bitaka, ali ovo je zaista nevidljivi neprijatelj. Nikada ne znate kada će vas napasti. Na sreću, tu su naši ljekari, naši heroji. Bore se skoro 24 sata i zaista im nije lako. Hvala im svima, ali ja sada idem kući – rekao je Dudaković za Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79