Oglasio se Eldin Buljina, mladić koji je brutalno pretučen: “Govorili su “vidi ga, j*** majku, još je živ”

Tukli su me u glavu. Vukli me , udarali u testise. Psovali su mi majku i govorili su: “vidi ga, j*** majku, još je živ”. Kazao je ovo u šokantnoj ispovijesti za “Dnevni avaz” Eldin Buljina (20), mladić iz Mostara koji je 14. septembra brutalno pretučen u mjestu Bukovlje kod Konjica. On je nakon oporavka detaljno ispričao ko je i kako ga tukao tog dana.

(FOTO) Druga strana priče: Porodica Brkić tvrdi da su njih pretukli članovi porodice Eldina Buljine

Iz Tužilaštva Hercegovačko – Neretvanskog kantona su se oglasili povodom slučaja brutalnog premlaćivanja Eldina Buljine (20) iz Mostara. Na upit “Avaza”, kažu da poduzete sve potrebne mjere i radnje pod nadzorom dežurnog županijskog tužitelja.

– Prijavljene osobe S.B., I.B., A.G., S.B., V.B. i A.B. su privedene, lišene slobode i ispitane u PU Konjic, obavljen je očevid lica mjesta na kojem se događaj desio. Područno tužiteljstvo Konjic je od SKB Mostar zatražilo liječničku dokumentaciju o vrsti i težini ozljeda oštećenog E.B. Oštećeni E.B. je otpušten iz bolnice i dao je svoj iskaz istražiteljima PU Konjic. Pripadnici PU Konjic, po nalogu županijskog tužitelja nastavljaju sa poduzimanjem i drugih istražnih radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se desio ovaj događaj, dakle istraga u ovom predmetu je u tijeku – navela je Ana Rajič, glasnogovornica Tužilaštva HNK.
Podsjetimo, Eldin Buljina je istražiteljima kazao da su ga pretukli tetak Safet Brkić i njegovi sinovi. Nakon premlaćivanja su ga bacili u kanjon i urniirali po njemu.

(FOTO) Majka brutalno pretučenog mladića iz Mostara: Moje dijete su pretukli, bacili u provaliju i urinirali po njemu

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79