Oglasio se Fikret Abdić: SIPA ga hapsila, pa akcija naglo prekinuta (VIDEO)

Načelnik Općine Velika Kladuša i osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić, nakon informacije da su sinoć pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) došli na njegova vrata i, kako je kazao, “pokušali ga uhapsiti”, oglasio se videoporukom, koja je objavljena na Facebook stranici njegove Laburističke stranke.

U izjavi je naveo “da mu je savjest mirna i da sve što radi, radi organizovano, na dugu stazu i kvalitetno”.

Dodao je “da čini veliki napor da u pravom smjeru pokrenem aktivnosti na području Velike Kladuše”.

Abdić je u izjavi pričao o pandemiji koronavirusa, njegovom zdravstvenom stanju, godinama… Poručio je kako je “jači od svih pritisaka”.

Iz Laburističke stranke su saopćili kako “cjelokupna sinoćnja situacija nije jasna nikome ko je bio dio ove priče, s obzirom na to da su službenici spomenute policijske agencije, prvo došli s naredbom da privedu Fikreta Abdića, a potom naprasno prekinuli akciju bez ikakvog detaljnijeg objašnjenja”.

– Tokom akcije načelnik Abdić je odbijao krenuti sa policijskim službenicima bez prisustva svoga advokata, no i dalje nije jasno da li je to razlog zbog kojeg je obustavljena procedura izvršenja hapšenja – naveli su iz Abdićeve stranke.

Općinski načelnik se sa svog radnog mjesta obratio građanima Velike Kladuše i široj javnosti…

Općinski Načelnik se obratio građanima Velike Kladuše i široj javnosti…

Posted by Laburistička Stranka BiH on Četvrtak, 30. septembar 2021.

S druge strane, ni iz SIPA-e nije stiglo objašnjenje šta se ustvari desilo, tek su se u popodnevnim satima oglasili zvaničnim saopćenjem za javnost u kojem su naveli kako “navedeno lice nije lišeno slobode, od policijskih službenika SIPA-e”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79