Oglasio se FMUP o tragično preminulom kadetu koji je sebi oduzeo život u Sarajevu

Iz FMUP-a izrazili su duboko saučešće porodici zbog neizmjerno velikog gubitka.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova (FMUP) oglasilo se povodom tragičnog događaja na Policijskoj akademiji FMUP-a, a koje je rezultirao gubitkom života polaznika A.A. (33).

“Sa žaljenjem informišemo javnost da je u ranim jutarnjim satima, dana 14. januara 2022. godine, na Policijskoj akademiji FMUP-a došlo do suicida polaznika A.A. koji je započeo osnovnu policijsku obuku 20. decembra 2021. godine kao kandidat Federalne uprave policije (FUP)”, navodi se u saopštenju.

Iz FMUP-a izrazili su duboko saučešće porodici zbog neizmjerno velikog gubitka.

Tragično stradalog polaznika pamtit ćemo kao uzornog kadeta, dobrog kolegu i iznimno humanog čovjeka koji je uvijek bio spreman pomoći drugima. Njegov prerani odlazak nije gubitak samo za njegovu porodice već i za Bosnu i Hercegovinu”, stoji u saopćenju iz FMUP-a.

Na kraju, zahvalili su se polaznicima XXXIX generacije i službenicima Policijske akademije FMUP-a koji su brzim i nadljudskim naporima pokušali reanimirati stradalog polaznika do dolaska hitne pomoći.

Tragedija u Sarajevu: Muškarac oduzeo sebi život na Policijskoj akademiji

Policijska ekipa je odmah po dojavi izašla ne teren te su otpočeli uviđaj. Stigla je i ekipa hitne pomoći, ali nije uspjela spasiti mladića jer je bilo prekasno.

Nezvanično saznajemo da je ostavio i oproštajno pismo, a vjeruje se da su uzrok porodični problemi.

Saznajemo da je riječ o kadetu A.A. (33) koji je živio u Sarajevu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79