Oglasio se FUCZ: “Najkritičnije u Jablanici i na Ilidži”

Ekipe Civilne zaštite Kantona Sarajevo i vatrogasni timovi su na terenu u naselju Otes na Ilidži potvrđeno je za N1 iz CZ KS.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite rečeno je kako još nisu reagovali, jer na teren “idu po pozivu”.

“Pratimo situaciju, najkritičnije je u Jablanici i na Ilidž”, kazali su za N1 iz FUCZ-a.

Iz Civlne zaštite Republike Srpske rečeno je kako se voda izlila u Trnovu i Istočnoj Ilidži.

“Magistralni put od Istočne Ilidže do Trnova je u prekidu”, potvrdio je za N1 Milan Novitović direktor CZ RS, dodajući da Civilna zaštita šalje u Trnovo pumpe i sušače, ali da je prioritet čišćenje puta.

Apel stanovnicima Istočne Ilidže: Ne pravite gužve i ne šaljite djecu u školu

Opština Istočna Ilidža na zvaničnoj Facebook stanici izdala je vanredno saopštenje u kojem se obavještava lokalno stanovništvo da su noćašnje kiše i bujice lokalnih rijeka i potoka na mnogim mjestima već izazvale poplave ili prijete da izazovu.

Trenutno su najugroženija sljedeći dijelovi koji su već poplavljeni: u Kasindolu Bojovića most i most kod škole, u Kotorcu Grbavička ulica, ulica 9. januara, Ravnogorska – prema pečenjari “Stanković”, u Donjem Kotorcu Novakovića ulica.

U Vojkovićima je u prekidu most u Krupcu, a ugrožen je dio naselja kod restorana “As”.

“Mole se stanovnici da ne prave nepotrebnu gužvu u saobraćaju, a preporuka Kriznog štaba Opštine je da se djeca ne spremaju u vrtiće i škole. Obavještavamo sve koji mogu i žela da se uključe u akciju spašavanja da je Opština obezbijedila vreće i pijesak. Broj Civilne zaštite za koordinaciju akcije je: 057/316-027”, poručeno je iz Opštine Istočna Ilidža.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79