Sudija Elvis Mujić nakon fotografije sa dignuta tri prsta: Osjećam se potreseno

Od petka društvenim mrežama kruži fotografija fudbalskog sudije Elvisa Mujića iz Banovića, na kojoj pokazuje tri prsta.

Nedugo nakon što se sporna fotografija proširila internetom, Mujić je odustao od suđenja utakmice Borac – Sarajevo, za koju je bio delegiran od strane Komiteta za sudije i suđenje.

Kao razlog svoje odluke naveo je veliki pritisak medija i brojne prijetnje koje je dobio, zbog čega nije bio psihički spreman da sudi pomenuti meč.
Nazvali smo Mujića za komentar sporne fotografije.

– Potresen sam zbog svega, ali ne bih ništa da govorim dok ne dobijem dozvolu Komiteta za sudije i suđenje – kratko je za medije poručio Mujić.

Elvis Mujić ne želi suditi na meču Borac – Sarajevo, umjesto njega arbitar iz Gruda

Jedan od derbija 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se sutra u Banjoj Luci gdje se sastaju Borac i Sarajevo. Prvobitno se na centru Gradskog stadiona u Banjoj Luci trebao naći sudija iz Banovića Elvis Mujić, međutim na njegov zahtjev došlo je do promjene.

Mujić je obavijestio čelnike Nogometnog saveza BiH i Komiteta za suđenje da zbog raznih pritisaka i prijetnji koje je dobio posljednjih dana ne želi suditi taj meč.

Tako će se umjesto njega na centru u Banjoj Luci naći Antoni Bandić koji je prvobitno trebao suditi na utakmici između Tuzla Cityja i Veleža. Odluka Mujića povukla je lanac promjena, pa će tako Bandić suditi utakmicu Sarajevo – Borac, dok će umjesto njega na Tušanj Irfan Peljto.

Utakmica između Borca i Sarajeva igra se sa početkom u 19 sati piše Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79