Oglasio se glavni tužilac BiH Milanko Kajganić: Pojačano osiguranje tužiocima

Tužilaštvo BiH ima informacije da se navodno sprema likvidacija jednog tužioca ovog tužilaštva i jednog policijskog službenika. Potvrdio je ovo glavni tužilac BiH Milanko Kajganić za Raport.

“Iz tih razloga izvršili smo pretres u državom zatvoru u Vojkovićima i u Sokocu”, rekao je Kajganić.

On je dodao da ovu informaciju, kao i sve druge Tužilaštvo BiH provjerava.

“Ova pravosudna institucija je odlučna da se obračuna sa organiziranim kriminalom”, naveo je glavni tužilac Tužilaštva BiH.

Kajganić je za Raport otkrio da je odmah pojačano osiguranje tužiocima koji rade na Sky aplikaciji.

Naime, SIPA i MUP RS danas su izvršili pretrese nakon što su dobili informacije da određeni kriminalci planiraju ubistvo državnog tužioca Dubravka Čampare.

Direktor Policije RS Siniša Kostrešević potvrdio da je da su je na Sokocu pronađeno oružje. Još nije utvrđeno da li je planirano da se s tim oružjem ubije Čampara.

“Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifrovanje ‘Sky’ aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubistava tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare. Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH”, rekao je Kostrešević.

Pripadnici MUP-a RS po naredbi Suda BiH pretresli su šest lokacija na teritoriji Sokoca i Han Pijeska i tom prilikom kod jednog lica u Sokocu pronađeno je oružje: jedan snajper i jedna automatska puška.

Oružje je pronađeno u kući koja je u vlasništvu osobe inicijala M.Š.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79