Oglasio se Gordan Memija: Pustili su me kada su vidjeli da nema razloga za moje zadržavanje

Oglasio se Gordan Memija: Pustili su me kada su vidjeli da nema razloga za moje zadržavanje


Gordan Memija, sarajevski biznismen i vlasnik firme “FotoArt” pušten je iz pritvora.

Ovu informaciju potvrdio je Memija za Faktor koji je nakon ispitivanja stigao kući.

– Priveden sam u osam sati ujutro i policija i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona bili su jako korektni prema meni. Tužilaštvo je također bilo korektno. Dao sam izjavu gdje je utvrđeno da nema elemenata za moje zadržavanje i da će se odrediti kakav je moj status u ovom predmetu – kazao je Memija za Faktor.

Podsjećamo, u okviru akcije “Meta” uhapšeno je ukupno devet osoba, dok se za još jednom intenzivno traga.

Uhapšeni u ovoj akciji sumnjiče se da su od juna 2020. do marta 2022. godine, na području Zeničko-dobojskog, Kantona Sarajevo i šire, a u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, nezakonito nabavljali, prometovali i prodavali opojna sredstva krajnjim konzumentima

 

Rano jutros policijski timovi započeli su istovremene pretrese na 13 lokacija na području Visokog, sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona, saopćio je MUP Zeničko-dobojskog kantona.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Meta”, koju sprovodi Uprava policije MUP-a ZDK i koja je usmjerena na hapšenje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, odavanje službene tajne, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nadriljekarstvo.

Aktivnosti u okviru akcije “Meta” poduzimaju se u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom, a današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Tokom pretresa osam osoba je uhapšeno i stavljeno pod kontrolu, dok se za dvije osobe intenzivno traga i radi na njihovom lociranju.

– Više detalja o rezultatima akcije moći ćemo potvrditi tokom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti – saopćio je MUP ZDK.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija