Oglasio se Haris Zahiragić o novom mandatu

Zastupnica Stranke demokratske akcije (SDA) Samra Ćosović-Hajdarević u Skupštini Kantona Sarajevo podnijela je ostavku na ovoj funkciji.

Prema listama, nju bi trebao naslijediti Haris Zahiragić, član Predsjedništva SDA.

On je prokomentarisao ove navode za Radiosarajevo.ba.

Rokade u SDA: Ćosović-Hajdarević se povlači, Haris Zahiragić bit će novi zastupnik u Skupštini KS

“Nemam još šta da kažem pošto to još uvijek nije formalizovano. Čuo sam i ja da su zastupnici dali izjave da ne prihvataju mandat i da sam ja sljedeći”, kratko je rekao Zahiragić.

Ponovio je da neće izlaziti u javnost dok ova informacija ne bude potvrđena i formalno.

Kako je Ćosović-Hajdarević pojasnila, više je privatnih i profesionalnih razloga za ovu ostavku.

“Protekle 2 godine u Skupštini Kantona Sarajevo bile su burne, od bavljenja tim emanetom nisam imala dovoljno vremena za svoju struku i porodicu… Također, aktuelna politička situacija u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje se nepošteni ljudi predstavljaju poštenima, nemoralni moralnim, a s druge strane na mene i druge kolege i kolegice iz moga Kluba se vrše stalni neprimjereni pritisci, spadaju među razloge zbog kojih smatram kako to nije klima u kojoj se ja kao žena i majka troje djece osjećam ugodno. Nadam se da sam opravdala povjerenje građana KS, prevashodno svojih glasača čije sam ideale i vrijednosti zastupala na svakoj temi i u svakoj prilici. Naravno, moj društveni angažman neće prestati, šta više, samo će on, barem za sada, biti izvan skupštinskih klupa”, pojasnila je Ćosović-Hajdarević.

Samra Ćosović – Hajdarević: U Skupštini KS se kao žena i majka nisam osjećala ugodno

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79