OGLASIO SE I ADVOKAT MILOŠA OBRADOVA, OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO POLICAJACA

Advokat uhapšenog Miloša Obradova tvrdi da je on u vrijeme ubistva policajaca bio na Palama i pod nadzorom MUP-a RS zbog tuče u kojoj je učestvovao

Bojan Veselinović, advokat Miloša Obradova sa Pala, koji se dovodi u vezu sa ubistvom dvojice sarajevskih policajaca, za Faktor je potvrdio da je njegov branjenik predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, ali je kazao i to da “ne zna iz čega proizilazi osnov sumnje” da je njegov branjenik uradio to za šta se sumnjiči, jer, kako je kazao, ima neosporiv alibi, prenosi Faktor.

– Obradov je u vrijeme ubistva policajaca bio pod nadzorom MUP-a RS. On je tog jutra, između pola četiri i četiri sata, učestvovao u tuči na Palama, zbog čega je intervenisala polciija. Policija je tada bila na mjestu događaja, razdvajala ih, uzimala od njega i ostalih učesnika tuče izjave, tako da on u to vrijeme nikako nije mogao biti na mjestu ubistva policajaca. Ne znam iz čega oni izvode osnov sumnje, jer je nesporno da je Obradov bio na Palama – kazao nam je advokat.

Dodao je da će više informacija o svemu imati nakon što njegovog branjenika ispita postupajući tužilac.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jučer Obradova na području Pala, zbog sumnje da je učestvovao u direktnom izvršenju ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Radi se o osobi koja je već privođena tokom istrage ovog slučaja.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79