Oglasio se i reis Kavazović o danas uhapšenom muftiji: Jasmin Bekrić krao novac od donacija?

Kancelarija Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini oglasila se nakon što je u Australiji uhapšen muftija Jasmin Bekrić.

– Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini u ovom, kao i u svim drugim sporovima, polazi od pretpostavke nevinosti, ali će isto tako podržati sve pravosnažne odluke nadležnih sudova bilo koje zemlje u kojoj djeluje IZ BiH – navode.

Istovremeno, zatražena je i zvanična informacija od Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji kako bi se mogle poduzeti sve neophodne mjere za neometano funkcionisanje zajednice u ovoj zemlji, navodi se u saopćenju.

U Australiji priveden efendija Jasmin Bekrić: Osumnjičen za zloupotrebe novca od donacija

Podsjetimo, Bekrić je uhapšen u zapadnom Sidneju i to nakon što su tamošnje službne sigurnosti provele višemjesečnu istragu zbog zloupotrebe novca datog u humanitarne svrhe. Navodno je Bekrić zloupotrijebio 40 hiljada australijskih dolara što je oko 48.000 KM.

Tokom pretresa, službenici su oduzeli dokumentaciju relevantnu za istragu, koja će biti podvrgnuta daljem ispitivanju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79