Oglasio se Irfan Čengić nakon što su ga kritikovali članovi SDP-a

Nermin Nikšić uoči Kongersa SDP-a je istakao da 90 posto delegata mu još nije oprostilo Irfana Čengića kao kadrovsko rješenja za mjesto generalnog sekretara dok je na to Igor Stojanović, član SDP-a i potpredsjednik bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine također uputio kritike na račun Čengića.

Čengić se podsjetimo nije pojavio na Kongresu SDP-a.

Nakon svega toga oglasio se i Irfan Čengić i to porukom na Facebooku:

“Na svinju možeš staviti krila, ali je to ne čini orlom”, napisao je Čengić.

Da li će Irfan Čengić preći preko teških riječi Nermina Nikšića?

Osim Čengića na kongresu ove stranke nije se pojavio ni Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.

U samom startu Kongresa, 483 delegata glasala za održavanje unutarstranačkih izbora, 18 je bilo protiv, a devetero suzdržanih. Takođe, protiv su skidanja tačke dnevnog reda o izmjenama Statuta. Sada se treba odlučiti kada i po kojem modelu će unutarstranački izbori biti provedeni.

Stojanović: Nisam za to da okolo hodamo i pljujemo SDP kao što to radi Čengić

“Je l’ mislite da je vrijedno da spominjem Irfana Čengića pored ovih 600 delegata koji će se doći? Mislim da 90 posto ovih delegata mi još nije oprostilo Irfana Čengića kao kadrovsko rješenja za mjesto generalnog sekretara, ali nikome od njih nije na um palo da napada SDP ili mene. Svako od članova SDP ima pravo na svoj stav i mišljenje.

Smatram da se to treba raditi na sjednicama organa, a ne na društvenim mrežama ili u medijima”, rekao je Nikšić uoči početka Kongresa.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79