Oglasio se jedini organizator masovnih protesta prije 7 godina za CH: “Zasluge pokušavaju preuzeti nepoznati pojedinci”

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je jedinog pravog organizatora demonstracija koju je pokrenuo i organizovao pokret “Udar” na čelu sa Aldinom Širanovićem.

Danas se navršava 7 godina od najvećih poslijeratnih demonstracija koje je pokrenuo i organizirao pokret “Udar” Tuzla na čelu sa mnom. Ovim potem želim svim građanima BiH čestitati godišnjicu otpora protiv nemoralnog i fašističkog režima u BiH. Također želim da vas obavijestim da se ovih dana na nekim medijima pojavljuju mnoge osobe koje sebe predstavljaju kao tobože nekakvi organizatori protesta a zapravo su anonymusi.

Sedam godina od velikih demonstracija u BiH: Kako su građani srušili vlade u četiri Kantona

Jedan od njih je i dotični Bojan Svrdlin za čije ime sam prvi put čuo nekoliko dana nakon početka protesta.. Ista osoba je pisala po Facebooku kako mu se prijeti zbog učešća u sarajevskim protestima što ja ne poričem. Ja i supruga smo odlučili da istom pomognemo jer sam ja već tada boravio u Austriji te smo ga kontaktirali i predložili mu da njega i njegovu porodicu pokušamo dovesti u Austriju jer ima malo dijete a režim je spreman na sve. Dotičnom smo čak poslali i novac za pasoš za njegovo dijete jer isti nije imao pasoša.

Došao je u Austriju ušao u proces azila a nakon toga okrenuo leđa svima koji su mu pomogli te o njima pričao najgore nebuloze i laži a sebe samopromovisao kao nekog organizatora demonstracija. Napomenut ću ovdje da Svrdlin nema isti status kao ja jer ja sam bio i ostao jedini Bosanac koji je imao pravi političkim Azil u Austriji. Isti onaj kao što je imao Jullian Assange i drugi.

Pored Svrdlina tu je bio i Almir Beli Arnaut čije se ime također spominjalo kao ime organizatora što nije istina jer sam dotičnog ja lično pozvao na proteste.

Mnogi mediji su tada pisali pozitivno o nama iz Tuzle koji smo na svojim leđima iznijeli najveći teret tih protesta. Sada mnogi od tih medija pišu ime osobe i daju mu nekakvu važnost iako isti nikada i nije bio neki vođa. Operacije koje sam ja radio u Austriji a jedna od njih je ispravljanje nosa govore o tome ko je pretrpio najveći teret istih, Ja sam sve to opisao i u svojoj knjizi “Februarski Otpor” koja će uskoro izaći javno a čiju je recenziju radio Akademik Slavo Kukić kao i predgovor. Tu su navedena imena mnogih osoba koje su tada pokušale da potplate ili izmanipulišu proteste.

Kao uposlenik državne institucije u Austriji i osoba koja je napredovala mnogo u svojoj karijeri ovim putem iznosim svoje žaljenje zbog promocije osoba koje nisu imale nikakav uticaj na proteste dok osobe kao što sam ja o kojima je pisalo pola Europe stavljate po strani.

Mene to ne dira jer moj život je savršen ali sam želio da skrenem pažnju da se zasluge prepisuju osobama koje to nisu a oni koji su pretrpili najveću štetu ostavljeni su po strani.

Sindikalci Diite, Konjuha i drugih firmi te grupa ljudi iz Srebrenika a i ja sa njima smo prvi koji su pokrenuli otpor sistemu a u Attachmentu vam saljem i ovjerenu kopiju iz Mupa Tk koja potvrđuje ko je zapravo organizator demonstracija 2014 godine koje su počele 5 februara u Tuzli a ne 7 kako se to piše u nekim medijima. Na istom je samo adresa obrisana zbog sigurnosti meni bliskih osoba koje se nalaze u BiH. Papir je ujedno i demant svim političarima i policijskim službenicima u državi koji su govorili da su protesti 2014 bili nelegalni i neprijavljeni- istakao je Aldin za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79