Regija BiH Oglasio se KCUS: Podhrastovi više nisu izolatorij, šefica Klinika za anesteziju nije...

Oglasio se KCUS: Podhrastovi više nisu izolatorij, šefica Klinika za anesteziju nije smijenjena

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) objekat na Podhrastovima koji se koristio kao izolatrorij za Covid-pacijente vraća u “prvobitno stanje”. Potvrđeno je ovo Faktoru u KCUS-u. 

Epidemiološka situacija po pitanju COVID-19 već neko vrijeme je zadovoljavajuća, pa je i u KCUS-u u toku reaorganizacija. Podhrastovi, odnosno KCUS, su gotovo godinu dana bili jedina zdravstvena ustanova u Kantonu Sarajevo koja je zbrinjavala Covid-pacijente.

Podhrastovi više nisu izolatorij te je sve što je bilo vezano za liječenje bolesnika od COVID-19, uključujući i bolesnike, premješteno na Infektivnu kliniku KCUS-a.

Pet anesteziologa zaprijetilo otkazom, šefica klinike smijenjena

Kako nam je rečeno, u toku je priprema objekta na Podhrastovima za ponovni prihvat bolesnika kakvi su se i ranije liječili na ovoj lokaciji. Tačnije, Podhrastovi će ponovo biti Klinika za plućne bolesti i tuberkulozu.

U pojedinim medijima danas su se pojavili navodi o kadrovskim problemima u KCUS-u, kao i tvrdnja da je prim. dr. Amela Katica Mulalić, šefica Klinika za anesteziju i reanimaciju, smijenjena sa te pozicije. Međutim, kako je Faktoru rečeno, ovi navodi nisu tačni.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79