Oglasio se Kenan Habeš, konobar koji se navodno prijavio da bude plaćeni ubica: Nemam veze s tim klanovima

Oglasio se Kenan Habeš, konobar koji se navodno prijavio da bude plaćeni ubica: Nemam veze s tim klanovima


Kako je Crna Hronika već pisala, crnogorski mediji su objavili SKY prepiske na kojoj stoji da se jedan neimenovani sarajevski konobar prijavio da bude plaćeni ubica.

U razgovorima koji su vođeni 2021. godine je navedeno da se radi o 38-godišnjaku koji ima 4 djece, da je konobar, da prodaje garderobu, da je radio u Španiji na Ibizi, da se ne drogira i da je voljan da puca, odnosno da bude plaćeni ubica.

Danas se u medijima pojavila informacija da se radi o Sarajliji Kenanu Habešu, a i sam Habeš se sada oglasio za Avaz.

Habeš tvrdi da informacija nije tačna, te da je sada nasekiran i na tabletama.

“Niti imam veze s tim klanovima niti s tim ljudima. Ne znam ni sam šta je ovo i ko mi i zašto pakuje. Uopće ne poznajem ove ljude niti znam za ovaj klan. Pojma nemam šta se iza ovoga krije”, kaže Habeš.

Na pitanje da li je moguće da je neko drugi u njegovo ime slao podatke, kaže da “zna samo da mu pakuju” i da ga neki ne vole.

“Ne znam šta se dešava. Našao sam se ni tamo ni ‘vamo. Opisali su me kao da sam ja po onim porukama. Znate kako kažu, uvijek će vas prodati samo “tvoj”. Znate ovaj grad, dobro znate. Ovo je neki cirkus, jeste Allaha mi. Pa što će meni taj Sky. Pa ja danima ne spavam. Imamo petero djece. Na apaurinima sam. Išao sam nedavno u SIPA-u da sve pitam, a oni su me poslali kući. Kažu fino: “Kenane, hajte vi kući.” I ja odem. Pakuju mi, ovo je neko nekoga nagovorio da uradi”, tvrdi on.

Na pitanje zašto je otišao u SIPA-u Habeš odgovara: “Išao sam jer raja piše, pitaju jesi li ti taj. Poruke mi dolaze. Pedeset me ljudi zvalo. A ja sam čitav život radio pošteno i nikoga ne diram. Veze ja s ovim nemam. Nazvao sam da sve demantujem jer je zaista tako. Ja sam 20 godina konobar”, kaže Habeš.

Na pitanje da li mu je poznato ime Alena Kožara, Habeš kaže da je čuo samo preko medija za njega.

“Kakvi crni klanovi, ni ti “kavački” ni “škaljarski”. Ma nigdje veze, bolan. Pa bogami. Ja sam nazvao zbog djece. Ja sam konobar. Poslužim i svoja posla gledam. Pa izborna je godina, svako svakome pakuje. Tvrde da sam radio i za neke službe. Ne znam ko je koga nagovorio da to radi”, kaže Habeš.

Je li ovo sarajevski konobar koji je htio biti plaćeni ubica? “Radi garderobu, nema mrlje. Ne gudrira se…”



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija