Oglasio se Mensud Samardžić za CH: “Oslobođen sam optužbi da sam pretukao staricu i ukrao 20.000KM!”

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Mensuda Samardžića (25) zbog sumnje da je 15. avgusta učestvovao u razbojništvu u Vogošći kojom prilikom je povrijeđena M. B. (70) iz Vogošće.

Oni su kako je bila prvobitna informacija, u ulici Hilme Krke u Vogošću upali u stan 70- godišnjakinje, te su joj uz prijetnju pištoljem i fizičkim napadom oteli 20.000 KM.

Žena je tada lakše povrijeđena.

Nakon cijelog slučaja, oglasio se Mensud Samardžić iz Ilijaša za portal Crna-Hronika.

“Želim da se zahvalim svom advokatu Jasminu Džaferoviću. Zahvalan sam što je istina izašla na vidjelo. Dokazano je da nisam učestvovao u ovom djelu, da ne znam počinioce ovog djela nad babom koja ima 70 godina.  Ne podržavam nasilje i kriminal. Porodičan sam čovjek, koji se bavi fizičkim radovima tj građevinom. Također sam roditelj malodobnog djeteta. Meni ovo ne treba” – izjavio je Mensud za naš portal.

“I samo da dodam, da svaka treća osoba od 20-25 godina ima plave oči koje se mogu povezati sa mnom.” dodaje Mensud Samardžić.

Glavni dokaz cijelog slučaja protiv Mensuda Samardžića bile su uprato te plave oči, koje je nesretna žena povezala sa navedenom osobom. Mensud bio iza rešetaka 90 dana zbog djela koje se desilo ulici Hilme Krke u Vogošću kada su nepoznate osobe upale u stan 70- godišnjakinje, te su joj uz prijetnju pištoljem i fizičkim napadom otele 20.000 KM

Nevin je ležao 3 mjeseca u KPZ Zenica, te svoju kaznu nastavio služiti u kućnom pritvoru.

Nepoznate osobe su tom prilikom, od starije ženske osobe odele 20.000KM

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79