Oglasio se Milorad Dodik: Presuda generalu Ratku Mladiću nema veze s pravdom

Presuda generalu Ratku Mladiću nema veze s pravdom, a ovakve vrsta presuda ne doprinose pomirenju naroda, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

On je rekao da je i prema sarajevskim podacima u ratu stradalo 96.000 ljudi od čega su trećina Srbi, a samo dva odsto su presude za sločine nad Srbima.

“Kakva je o pravda kada ovo suđnje sa sobod gladaju Naser Orić, Ante Gotovina, Atif Dudaković i drugi mnogi koji počinili zločine prema Srbima, a oni su danas zaštićeni mehanizmom međunarodne nepravde”, rekao je Dodik i dodao da ga niko ne može ubijediti da Naser Orić nije odgovoran i takva vrsta pravde nije uspostavljena.

Milorad Dodik, koji je i lider SNSD-a u svom kabinetu je pratio izricanje drugostepene presude nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

Doživotna kazna Ratku Mladiću: Kriv je!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79