Oglasio se ministar: “Nadležni trebaju pronaći rješenje za gužve tokom rekonstrukcije ilidžanskog mosta”

Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta zatražio je od odgovornih da pronađu rješenje za velike saobraćajne gužve tokom rekonstrukcije ilidžanskog mosta na putu M17.

Sigurnost svih učesnika u saobraćaju

– Sretan sam jer je federalni nivo vlasti počeo sa radovima na mostu na Ilidži, jer je obnova bila neophodna i bilo je krajnje vrijeme.

Most nije u kantonalnoj nadležnosti, međutim, danas sam poslao dopis svim uključenim stranama da se pronađe rješenje za prevelike gužve i da se poveća sigurnost svih učesnika u saobraćaju radi saobraćajnih nesreća koje su se desile.
Noćni rad ili izmjena režima saobraćaja

Predložili smo da se razmotre mogućnosti noćnog rada ili drugačije izmjene režima saobraćaja.

Stavili smo nadležnima na raspolaganje svoje resurse i predložili pojačanu saradnju sa MUP-om našeg kantona, a sve u cilju najboljeg interesa građana Kantona Sarajevo – naveo je Šteta na Facebooku.

Podsjećamo upravo zbog rekontrukcije ovog mosta, dogodila se saobraćajna nesreća u mjestu Lužani o kojem su pisali čitatelji našeg portala

Zbog izvođenja radova na mostu na Ilidži M17, i neadekvatnog rješenja regulacije saobraćaja i ogromnih gužvi kroz naselje Lužani, jutros došlo je do težeg udesa u istom.

Na sreću nema teže povrijeđenih, samo veća materijalna šteta. Semafori su ostavljeni da rade, policije nema da regulise ogromne gužve koje su pored same policijske Uprave Ilidža.

Ovo je rezultat preopterećenosti saobraćaja i neadekvatnog rješenja Općine Ilidža, kao i PU Ilidža.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79