Oglasio se MUP KS nakon incidenta: Ništa ne ukazuje na to da je na meti bila kuća Muriza Memića

Policija Kantona Sarajevo danas je oko 14.45 sati zaprimila dojavu da je došlo do upotrebe oružja u ulici Igmanska cesta, na području općine Ilidža, počinilac je identifikovan, oduzeti su mu pištolj i municija, te je dobio prekršajnu prijavu.

Saopćeno je to iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

– Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili navode prijave i pronašli nekoliko čahura, za koje prve informacije govore da su ispaljene iz gasnog oružja. Konstatovano je da nema povrijeđenih, niti materijalne štete.

Daljim radom na terenu policija je došla do saznanja o vozilu i licu koje se dovodi u vezu s ovim događajem, te se rasvjetljavaju sve okolnosti vezane za isti. Raspolažemo informacijama da se radilo o upotrebi oružja iz vozila čiji je vozač navodno krenuo u svatove – navodi Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS.

Ističu da sva saznanja kojima policija raspolaže se provjeravaju i istražuju.

– Ali nijedno, do sada, ne govori o tome da se radilo o upotrebi oružja s ciljem napada na kuću M.M. kako su to prenijeli pojedini mediji. Nakon što policijski službenici rasvijetle sve okolnosti vezane za ovaj događaj, javnost će biti obaviještena. To su informacije koje možemo dati u ovom trenutku – kazali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

– Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju ovog događaja policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali lice koje je iz vozila upotrijebilo gasno oružje, te su isto prekršajno sankcionisali izdavanjem prekršajnog naloga. Radi se o S.B. nastanjenom na Ilidži – navodi glasnogovornik MUP-A KS Hadžiabdić.

Ističe da je uz izdatu potvrdu od počinioca oduzet gasni pištolj i 33 komada municije, te da je o svemu upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Tužilac je saopćio da u konkretnom događaju nema elemenata krivičnog djela, te je osoba sankcionisana zbog činjenja prekršaja iz člana 38. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Kantonu Sarajevo – zaključuje Hadžiabdić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79