Oglasio se MUP KS o rušenju bh. zastave i jarbola na Jahorini

Oglasio se MUP KS o rušenju bh. zastave i jarbola na Jahorini


Zastavu koju je postavila Gorska služba spašavanja Novi Grad na jahorinskom vrhu Košuta koji pripada Federaciji BiH, prije nego je prerezan jarbol, uklonili su Elek i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Iza uklanjanja zastave obojica su javno stali, a za srušeni jarbol Elek sada krivi vjetar. Postavlja se pitanje do kada će pojedinci iz manjeg bh. entiteta slobodno i javno udarati na državu BiH i hoće li međunarodna zajednica reagirati.

O svemu se oglasila sarajevska policija

“Dana 4.9.2024. godine Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo je Policijskoj upravi Hadžići i Trnovo dostavila krivičnu prijavu protiv NN izvršioca zbog uništavanje zastave i jarbola na planini Jahorina, vrh Košuta na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, područje općine Trnovo.

O cijelom slučaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je događaj okvalifikova kao krivično djelo Oštećenje tuđe stvari (član 293. KZ FBiH).

Uvijađ na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kanton Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.” – izjavili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Predsjednik Nadzornog odbora Ski-centra Jahorina Nedeljko Elek, na društvenoj mreži X, objavio je da je srušen jarbol na Jahorini gdje se jedan dan vihorila zastava Bosne i Hercegovine.
– Duvao je jučer jak vjetar na Jahorini – napisao je Elek uz fotografiju prerezanog jarbola.

Precizno prerezan jarbol, svakome ko ima imalo mozga, jasno je da nije “djelo” jakog vjetra.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija