Oglasio se MUP: U toku intenzivna potraga za licem koje ga je objavilo lažni video

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji navodno pokazuje trenutak ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” je lažan, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

MUP intenzivno radi na identifikaciji lica koje je objavilo ovaj lažni snimak, a koji je dodatno uznemirio građane, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo još jednom apeluje na sve građane da u svjetlu svih nemilih događaja očuvamo razumnost i stabilnost pogotovo kada su u pitanju naša deca koja informacije prate iz različitih izvora i medija.

Neophodno je da njihovi profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, ali je jednako važno da odrasli pokažu najviši stepen odgovornosti i ne objavljuju i ne dijele neprovjerene i neprimerene sadržaje na društvenim mrežama.

Podsetimo, kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare, osumnjičeni za masakr je detaljno planirao likvidaciju. Prema riječima načelnika PU za grad Beograd Veselina Milića, K. K. (13) je mesec dana planirao likvidaciju, a u njegovoj sobi na stolu policija je pronašla spisak đaka i skicu škole koja podsjeća na crtež iz video-igrica.

Osumnjičeni za masakr je osim oružja kod sebe imao i četiri Molotovljeva koktela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79