Oglasio se Omčo: Netačni su navodi da zarađujem tolike iznose novaca

Bosanskohercegovački youtuber Omer Nadarević Omčo preko svog punomoćenika advokata Edina Jakupovića oglasio se povodom teksta našeg portala pod naslovom “Bh. youtuber Omčo popularan i na stranom tržištu, rangiran kao jedan od najutjecajnijih”.

U nastavku prenosimo demanti u cjelosti:

  • Ne poričemo i istina je da Nadarević Omer zv. Omčo iz Bihaća ima veliki broj pratilaca i pregleda na Jutjubu (YouTube-u). Istina je da Nadarević Omer zv. Omčo svojim radom ima i strano tržište, na kojem također ima veliki broj pregleda. Međutim, nije istina i netačni su navodi da Nadarević Omer zv. Omčo zarađuje iznose novca koji su ranije navedeni u članku.

Ovo su neistine, sa diskriminirajućim namjerama o zaradi Nadarević Omera. Svi ovi navodi o njegovoj zaradi su neistiniti, te zahtijevamo da se u konkretnom slučaju poštuju etički principi i štiti profesionalni integritet novinarstva kada su u pitanju izvori informacija. Objavljeni članak je povrijedio kodeks novinarstva kada je u pitanju privatnost, te u tom smislu zbog nepotpunih i neistinitih činjenica dovedena je u opasnost i sigurnost i život Nadarević Omera zv. Omče i njegove porodice.

Slijedom toga Nadarević Omer u cijelosti poriče činjenice o njegovoj zaradi i tvrdi da su iste natačne, što se lako može provjeriti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79