Oglasio se otac petogodišnjih blizanaca: Elvisa je napustila kuću i odvela djecu

Elvisa Bektić (35), samohrana majka petogodišnjih blizanaca Imrana i Sayre Bulbul kojima je dijagnosticiran usporen disharmonični psihomotorni razvoj sa elementima autizma, nedavno je za „Avaz“ ispričala svoju tužnu priču.

Bektić je, između ostalog, kazala da mališani primaju tuđu njegu i invalidnu, te 200 maraka mjesečno za prijevoz. I to je sve.

Elvisa Bektić i njeni petogodišnji blizanci trebaju pomoć: “Otac ne plaća alimentaciju i ne posjećuje ih nikada. Uopće ne pita kako su djeca”

Napustila kuću

– Njihov otac ne plaća alimentaciju i ne viđa ih nikada. Prije mjesec i po sam mu na posao išla da mu pokažem nalaze njegove djece. Njegov šef mu je nudio 100 KM da daje, a on ostalo, odnosno 250 KM. Odgovorio je da neće plaćati alimentaciju. Nikada ih ne viđa. Nije mi napisao poruku već sigurno godinu i po. Uopće ne pita kako su djeca. A radili smo dvije vantjelesne oplodnje kako bismo postali roditelji – kroz suze je govorila Elvisa.

U međuvremenu, na svom Facebook profilu, oglasio se i Admir Bulbul.

Zovem se Admir Bulbul i otac sam Imrana i Sayre Bulbul, bivši suprug žene koja me javno predstavlja kao nečovjeka koji je svoju djecu napustio. Razvod je pokrenula ona, nakon što je napustila kuću u kojoj smo zajedno živjeli i odvela našu djecu. Nakon razvoda redovno sam ispunjavao svoje obaveze,koje mi je naložio sud. Na njen prijedlog uplaćivao sam alimentaciju i plaćao vrtić za jedno dijete. I prije no što je sud donio presudu ja sam se brinuo za svoju djecu, djeca su provodila vrijeme sa mnom, pomagao sam oko brige za djecu i išao sam sa njom i sa djecom na ljekarske preglede. Djeca nisu invalidi kako dotična tvrdi.

Najavljuje tužbu

Ona meni ne da više da viđam svoju djecu, te zbog toga zadnjih par mjeseci nisam plaćao alimentaciju. Prije toga sam radio i borio se da izvršavam svoje obaveze prema djeci. Sudskim rješenjem imam pravo da viđam i provodim vrijeme sa svojom djecom, ali ona mi to osporava. Nekoliko puta me čak ucjenjivala da ce djecu odvesti i da ih nikad više neću vidjeti ukoliko ne ispunim njene uvjete – stoji, između ostalog, u objavi Bulbula.

On je dodao da će pokrenuti tužbu protiv bivše supruge, jer za svoje navode ima dokaze.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79