Oglasio se Pejaković: Ne treba niko da šuti na nasilje, a pogotovo ako se to nasilje dešava od strane nadređenih

Redakciji portala Crna-Hronika javio se ogorčeni radnik kompanije AME koji je napadnut na radnom mjestu. Kako Almir Smječanin tvrdi, napao ga je sin od gazde.

Pošto je radio na pumpi, imao je i pristup video nadzoru na kojem se vidi nemili događaj koji se dogodio 14.5.2023. godine u 00:46. Kako saznajemo Almir je roditelj djeteta 100% invalida kojeg svojim poštenim radom prehranjuje i liječi – piše Crna-Hronika.

“Ja sam radnik kojeg je napao gazdin sin koji me je na snimku oko 53 sekunde i pljunuo na radnom mjestu benzinska pumpa AME u Vogošći. Sve je to bilo 14.05 oko jedan sat poslije ponoci a drugi snimak posjedujem kad se vratio oko dva sata navodno da se izvine. Naravno nije imao razloga za ovo, a razlog je navodno pronašao u tome što sam svijetlio baterijskom lampom” – počinjue svoju priču Almir Smječanin za portal Crna-Hronika.

Cijelu ispovijest pročitajte ovdje.

(VIDEO) Almir tvrdi da ga je napao sin od gazde jer je koristio svjetlosnu lampu

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je predsjednika za zaštitu radničkih prava Dražana Pejakovića za komentar.

“Nasilje na radnicima svaki dan je sve veća, poražavajuće je to što većina radnika ne smije javno da progovori o tome.

Oni koji imaju hrabrosti javno na istupe imaju šansu da nešto i promjene, ne treba niko da šuti na nasilje, a pogotovo ako se to nasilje dešava od strane nadređenih.

Navedenu osobu ću kontaktirat pa mu predložiti besplatnu pravnu pomoć od strane Radničkog pokreta i naših advokata koji su tu da zakonski zaštite radnike na prostoru cijele BiH – izjavio je Dražan Pejaković za portal Crna-Hronika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79