Oglasio se predsjednik F/N saveza BiH: “Nekome je u interesu spinovanje i podmetanje”

Nakon neriješenog rezultata koji je reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila u Francuskoj, te prve pobjede nakon dugo vremena, pažnja javnosti se, izgleda planski i namjerno usmjerava na druge stvari a danas i na navodnu prepisku pojedinih menadžera koji “kupuju” mjesto u nacionalnom timu, saopćili su danas iz Fudbalskog saveza BiH.

– Svjesni smo da se ništa ne može preko noći uraditi, a istovremeno i tužni što se harmonija, povjerenje i zajedništvo, koji se najzad osjete među igračima, pokušavaju narušiti i fokus prebaciti na drugu stranu.

Ne mogu svaki dan komentarisati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazakhstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spinovanje i podmetanje – poručio je Vico Zeljković, predsjednik FSBiH.

Crna Hronika otkriva: Admir Husarić je menadžer Pirića, blizak je vladajućoj stranci u BiH!

– Mi nikada nećemo sav teret poraza pripisati samo selektoru i igračima, niti pobjedu shvatiti kao našu zaslugu. Kao rukovodstvo Saveza, mi smo tu za igrače i sve njihove potrebe. Naš zadatak je da im osiguramo najbolje moguće uslove za rad i ostvarivanje najboljih rezultata ali smo tu i da sagledamo i riješimo sve probleme.

Reprezentacija je dugoročan projekat na kojem svi zajedničkim snagama trebamo raditi da bi se došlo do uspjeha – dodaje Zeljković.

– Kad je riječ o navodima, koji su se pojavili danas a odnose se na insinuacije da je neko “kupio svoje mjesto u nacionalnoj selekciji” mi smo kao Savez spremni da se razotkrije svaka eventualna nepravilnost, ali je po svemu sudeći, proteklih dana na sceni smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji.

Svako može da napiše bilo kakvu poruku ili prepisku predstavi kako mu odgovara. Ako već postoji neki dokaz onda se javnosti prezentuju i imena autora i ko stoji iza cijele priče. Ovako sve izgleda kao dio nekog plana sa potpuno drugom namjerom, očigledno lošom po interese bh. fudbala – konstatuje Zeljković u saopćenju objavljenom na stranici FSBiH.

Asmir Begović u subotu je na društvenim mrežama prozvao predsjednika FSBiH Vicu Zeljkovića, njegovog savjetnika Zvjezdana Mismovića, selektora Ivayla Peteva i grupu menadžera, nazvavši ih kriminalcima.

Skandal u reprezentaciji: Golmanov menadžer kupio mjesto među Zmajevima. “Dao sam kaparu, mora igrati barem poluvrijeme”

Golman Evertona smatra da fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine služi za prodaju igrača. Svega nekoliko dana poslije Begovićevih optužbi, u javnosti se pojavila prepiska fudbalskog menadžera koji je za svog klijenta (golmana) završio poziv u bh. nacionalni tim i za to dao “kaparu”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79